Amelie Nörgaard

Foto av:

Ella Knez

Amelie Nörgaard arbetar som manusförfattare, regissör, programledare och skådespelare, främst för teve och teater. Hon har bland annat skrivit och regisserat drama för unga på SVT; dramaserierna Klassen och up4noise. Däremellan har hon skrivit och regisserat teaterföreställningar för unga på Malmö stadsteater och Örebro teater.

Relaterat

Mitt första ligg

Om boken

”Jag hittade ingen bok med roliga, fina, pinsamma eller knasiga berättelser om att göra sexdebut. Därför ville jag skriva en, även om jag är väldigt långt ifrån att vara sexexpert. Mitt första ligg är en bok som förhoppningsvis avdramatiserar och inbjuder till samtal – mellan kompisar eller med vuxna. Så, bort med prestation och krav kring sex och fram med det roliga!”
I Mitt första ligg berättar ungdomar i olika åldrar om sina första sexerfarenheter. Vi får höra om killen som motvilligt hade stånd hela tiden, om tjejen som vaknade av att hon fes på killen bredvid, om tjejen som blev kär i en mössa och om paret som verkligen ville ha sex – men det ville inte deras kroppar. Boken innehåller också tips och trix om hur du vet om någon gillar dig, hur du tar av en bh och vad som är smart att inte säga efter sex.Amelie Nörgaard är manusförfattare, regissör, programledare och skådespelare. Under de senaste åren har hon skrivit och regisserat drama för unga på SVT, bland annat Klassen, up4noise och Västra gymnasiet. Mitt första ligg är hennes debutbok.”Det mest underhållande med boken är alla de berättelser ur 'verkligheten' som vi läsare får ta del av.” Marie Pettersson, Sydsvenskan”Korta och riktigt fina intervjuer med unga människor med handfasta förslag på hur ämnet sex kan föras på tal eller hur den osäkre kan resonera kring sex. Den tar upp många viktiga, relevanta aspekter såsom kärlek, nakenhet, smärta vid sex eller kroppens bångstyriga karaktär. Humorn utgör ett centralt grepp i boken.” Jack Lukkerz, BTJ

Amelie Nörgaard

Mitt första ligg

Relaterade artiklar

”Bort med prestation och fram med det roliga!”

Hur tar man av någons BH? Vad ska man inte säga efter sex? Debuten kan se ut och kännas på oändligt många sätt. Amelie Nörgaards bok Mitt första ligg innehåller roliga, fina, pinsamma och knasiga berättelser om första gången.