Bjarke Stenbæk Kristensen

Foto av:

Julia Lindeman

Bjarke Stenbæk Kristensen är uppväxt i ett stort kollektiv utanför Århus, Danmark. Var lärarbarn på Grönland i slutet av 80-talet.

Han är utbildad illustratör från designskolan i Kolding och Konstfack. Han har ritat typsnitt för Roy Andersson, gjort animationer för Det Kongelige Teater och ritat koncept för Cartoon Network. Han bor idag i Malmö, är verksam som konstnär och under utbildning som level designer på The Game Assembly.

På fritiden skriver han allvarsamma barnsånger.

Relaterat

Ålens nyckel

Om boken

I huset där Emma bor är det alltid fullt med folk och saker som händer. Emma har ingen egen hemnyckel och får vänta tills nån annan kommer och öppnar, när hon ska på toa är det jämt en massa spring av barn som ska bada och borsta tänder. Och när hon ska ta mat är soppan slut. Emma längtar efter lugn och ro, ett eget rum. Men så träffar hon en ål som i utbyte mot sitt liv ger henne en nyckel, en magisk nyckel ...
Ålens nyckel är Bjarke Stenbæk Kristensens debut. Det är en magisk saga med ett virrvarr av skrymslen och detaljer, men också en berättelse om vikten av att kunna dra sig undan, att få vara för sig själv en stund.

Bjarke Stenbæk Kristensen, Bjarke Stenbæk Kristensen

Ålens nyckel