bok

Olssons pastejer

Peter Cohen

Författare

Olof Landström

Illustratör

Beskrivning

1988-01-01
Svenska
3-6

Författare

Peter Cohen

Illustratör

Olof Landström

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

1988-01-01

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129583533

Antal Sidor

36

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

275

Vikt (kg)

0.326

Bredd (mm)

218

 

Boris glasögon

Om boken

Boris ser lite suddigt. Han går till ögondoktorn som säger att han är astigmatiker. Inte dåligt! Astigmatiker, det låter nästan som ett arbete. När han får sina nya glasögon öppnar sig en ny värld. Han börjar på radiofabriken som förman. Men det är också besvärligt att arbeta, och besvärligt att se så bra. Ingenting blir som han tänkt sig!

Peter Cohen, Olof Landström

Boris glasögon

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan