bok

Håkan Bråkans busbok

Sören Olsson

Författare

Anders Jacobsson

Författare

Eva Lindén

Illustratör

Beskrivning

2004-01-09
Svenska
6-9

Författare

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Illustratör

Eva Lindén

Nu kommer Håkan Bråkans första och alldeles egna kapitelbok! Håkan Helmer Andersson, mera känd som Håkan Bråkan, är sex år. Sveriges bästa retsticka och bråkmakare. Expert på att irritera sina äldre syskon Sune och Anna. Att reta Anna är busenkelt, eftersom hon är så lättstörd. Det är bara att sno hennes läppstift. Sune är också lätt att reta. Han är ju knäpp! Galen i tjejer, hur man nu kan vara det. Att reta lillasyster Isabelle är däremot farligt. Hon bits nämligen. Hårt! Att pappa Rudolf är en klantskalle vet ju alla. Han har t ex haft sönder Håkans bilbana och kört över hans pulka med bilen. Håkan älskar två saker: mamma och potatis. Om han måste välja blir det tveklöst potatis. Det här är första textboken om Håkan Bråkan. Men det blir flera! Hittills finns det sex bilderböcker om Sunes lillebror. Sörens och Anders framgångar bara fortsätter. Håkan Bråkan var huvudperson i 2003 års julkalender i TV. En långfilm om Håkan och hans familj - Håkan Bråkan och Josef - är planerad till 2004. Deras förra julkalender, Sunes jul från 1991, blev som bekant oerhört populär och har senare sänts i repris.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-01-09

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656084

Antal Sidor

112

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.255

Bredd (mm)

155

 

Håkan Bråkans julafton

Om boken

Håkan tycker att det är så mysigt med julen. Då är alla familjer tillsammans. Precis då säger mamma det där hemska som Håkan aldrig ska glömma:
- Men ni vet väl att det finns folk som jobbar på julafton?
- Men ... är inte det förbjudet? Kan man inte göra något?

Håkans lista över alla som jobbar på julafton:
Polisen
Tjuvarna
Prästen
Döden
Tanterna och gubbarna i affären
Sjukhusmänniskorna
Han som vevar hissen upp och ner i stora höghuset vid biblioteket
De som man ser på teve
Arga gubben som kör plogbilen
Taxichaufförerna
Brandkåren och ambulansen

Håkan funderar på hur han ska kunna ge alla som jobbar lite jul. Tyvärr har han bara 23,50:- så det räcker inte till julklappar åt allihop. Han måste komma på någon annan plan. Så får han plötsligt världens bästa idé ...

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Eva Lindén

Håkan Bråkans julafton

 

Relaterat

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad