bok

Fågelhjärtat

Landet innanför

Maud Mangold

Författare

Beskrivning

2003-05-21
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

Fantasyserien Landet Innanför har blivit en riktig hit. Hittills har de olika delarna sålt i ca 60 000 ex. Med sina spännande äventyr är böckerna riktiga bladvändare - helt enkelt svensk fantasy när den är som bäst!

Maud Mangold har lyckats fånga trolls, älvors, jättars, häxors och tomtars väsen. Precis utanför den lätt igenkännbara svenska verkligheten ligger en fascinerande sagovärld. Men det handlar om mer än bara äventyr. Här finns barn som är lätta att identifiera sig med och inte minst de eviga frågorna om ont och gott.

Sagt om Maud Mangolds böcker:
"Maud Mangold förvaltar ett sagoarv, tar upp samtida problem på ett intressant och trovärdigt vis, och skapar en egen värld där de spännande äventyren är precis lagom tryfferade med känslosamhet och idealism. Det är sympatiskt, medryckande och oerhört skickligt gjort."
Göterborgsposten

"En fantasyintresserad läsare har många underhållande sidors läsande att se fram emot."
BTJ

"Lika delar humor och spänning vävde ihop en historia som fick mig att smyga undan för att få läsa ifred tills boken var slut."
Hemmets Veckotidning

Böckerna om Landet Innanför:
Glaspärleresan
Mahognyögat
Kopparnyckeln
Kristallballongen
Fågelhjärtat

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-05-21

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658378

Antal Sidor

176

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.329

Bredd (mm)

132

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

Relaterat