bok

Ekorrens turdag

Frida Hansson

Författare

Beskrivning

2003-03-31
Svenska
3-6

Författare

Frida Hansson

Ekorren vaknar en morgon och äter en turkaka till frukost. Det blir en riktig turdag ! En nyckelpiga slår följe med honom ute i skogen: "Vad är det för tur du har egentligen?" frågar hon. "Är det tur i kärlek eller i spel?" "Både och antagligen", svarar ekorren. Men i dag har jag mest lust att ha tur i nötter!" Och när de rundar nästa krök ligger den där alldeles framför dem - den största nöt som någonsin skådats i skogen. Hur ska de bära sig åt för att få hem den?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-03-31

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658682

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

6

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.198

Bredd (mm)

170

 

Simsalabim

Om boken

Välkommen till Cirkus Simsalabim! Här kan alla djur trolla fram mindre djur ur sina hattar. SIMSALABIM!

Frida Hansson, Frida Hansson

Simsalabim

Relaterat

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet