bok

Titta in i: Riddarborgen

Katie Daynes

Författare

David Hancock

Illustratör

Beskrivning

2006-03-06
3-6

Författare

Katie Daynes

Illustratör

David Hancock

En lyft och kika in-bok som tar dig med bakom riddarborgens murar. Det finns över 50 flikar och massor att upptäcka på de livligt illustrerade uppslagen.

Du får träffa riddare, soldater, tjänstefolk och lorder.
Du får följa med på tornering och fest.
Men också vardag, arbete och lek.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

See inside castles

Originalspråk

Engelska

Översättare

Marianne Lindfors

Publiceringsdatum

2006-03-06

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664423

Antal Sidor

16

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

285

Vikt (kg)

0.698

Bredd (mm)

220

 

Titta in i: Riddarborgen

Om boken

En lyft och kika in-bok som tar dig med bakom riddarborgens murar. Det finns över 50 flikar och massor att upptäcka på de livligt illustrerade uppslagen. Du får träffa riddare, soldater, tjänstefolk och lorder.
Du får följa med på tornering och fest.
Men också vardag, arbete och lek.

Katie Daynes, David Hancock

Titta in i: Riddarborgen

Relaterat

Sveriges fantastiska historia - Medeltiden

Om boken

Följ med på en resa genom Sveriges fantastiska historia!
Under medeltiden växer Sverige så det knakar. Det varma vädret ger goda skördar och leder till en större befolkning, samtidigt som landet växer till ytan i alla väderstreck. Sedan slutet av vikingatiden har folket övergett de gamla gudarna, och blivit kristna. Kungarna stärker sin makt och nya städer grundas.Men hur såg livet ut för en vanlig familj på medeltiden? I den här boken möter vi Ulf som bor på en gård i Östergötland, just som kornet ska skördas. Åttaåriga Ingeborg flyttar in hos nunnorna i Riseberga kloster. Hon får lära sig läsa och skriva, men också hjälpa till med arbetet i den stora klosterträdgården. I Visby träffar vi Klara, som älskar att gå ner och titta på de stora handelsskeppen i hamnen. Men en dag kommer ett skepp med en annan sorts last. Det är pesten, den fruktansvärda sjukdom som snart satt klorna i stadens befolkning.Och i en vintrig skog i Västergötland är den unge frälsemannen Arvid ute på rådjursjakt. Han älskar att rida, och till sommaren får han visa vad han går för på i ett tornerspel. Livet som riddare är fullt av spänning, motgångar och kanske en smula kärlek.Sveriges fantastiska historia – Medeltiden är tredje delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Göranson. En rikt illustrerad och faktaspäckad bok med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5-12-åringar.

Fabian Göranson, Fabian Göranson

Sveriges fantastiska historia - Medeltiden

Skräxikon

Om boken

Vill du veta hur ett hjärta sätts i sken eller hur en zombie ska avrättas? Då har du hittat rätt! I den här boken har vi samlat dödsnödvändig information om världens otäckaste genre - SKRÄCK. Vi tar pulsen på de bästa monstren, skräckfilmerna, serierna och horrorböckerna. Vi lär dig hur kroppen reagerar på rädsla och bäst av allt: vi delar med oss av våra bästa tips och skräckupplevelser till dig. Boken är både ett slags uppslagsverk för den som vill veta det allra viktigaste och en blodisande källa till det bästa inom genren. Välkommen ner i avgrunden!
Skräxikon är en best-of-skräck-samling, noggrant utvald och nedtecknad av skräckfantasterna Madeleine Bäck och Emma Frey-Skött, och illustrerad av Lina Blixt.

Emma Frey-Skött, Madeleine Bäck, Lina Blixt

Skräxikon