bok

Rädda planeten!

101 tips på hur DU kan rädda världen

Jacqui Wines

Författare

Sarah Horne

Illustratör

Beskrivning

2008-04-21
9-12

Författare

Jacqui Wines

Illustratör

Sarah Horne

Blir du också frustrerad av allt prat om klimathot och miljöförstöring? Här får du 101 konkreta, roliga, smarta tips på vad just DU kan göra (och vad du kan tjata på dina föräldrar om att de borde göra). Gör din egen hårinpackning, odla egna körsbärstomater på balkongen, räkna ut matmil när du handlar frukt, miljösäkra din semester! Tänk globalt - handla lokalt på rolig, konkret och lättfattlig nivå.

"Det här är den bästa barnbok vi sett om hur man kan leva mer miljövänligt, från att spara energi i hemmet till att återvinna, återanvända, reparera och spara på jordens resurser. Var beredd på att om någon i familjen läser boken så kanske livet aldrig blir sig likt igen."
Läsarkommentar på lovereading.co.uk

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

You can save the planet

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lena Ollmark

Publiceringsdatum

2008-04-21

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669022

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

204

Vikt (kg)

0.294

Bredd (mm)

135

 

Rädda planeten!

Om boken

Blir du också frustrerad av allt prat om klimathot och miljöförstöring? Här får du 101 konkreta, roliga, smarta tips på vad just DU kan göra (och vad du kan tjata på dina föräldrar om att de borde göra). Gör din egen hårinpackning, odla egna körsbärstomater på balkongen, räkna ut matmil när du handlar frukt, miljösäkra din semester! Tänk globalt - handla lokalt på rolig, konkret och lättfattlig nivå. "Det här är den bästa barnbok vi sett om hur man kan leva mer miljövänligt, från att spara energi i hemmet till att återvinna, återanvända, reparera och spara på jordens resurser. Var beredd på att om någon i familjen läser boken så kanske livet aldrig blir sig likt igen."
Läsarkommentar på lovereading.co.uk

Jacqui Wines, Sarah Horne

Rädda planeten!

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff