bok

Rädda planeten!

101 tips på hur DU kan rädda världen

Jacqui Wines

Författare

Sarah Horne

Illustratör

Beskrivning

2008-04-21
9-12

Författare

Jacqui Wines

Illustratör

Sarah Horne

Blir du också frustrerad av allt prat om klimathot och miljöförstöring? Här får du 101 konkreta, roliga, smarta tips på vad just DU kan göra (och vad du kan tjata på dina föräldrar om att de borde göra). Gör din egen hårinpackning, odla egna körsbärstomater på balkongen, räkna ut matmil när du handlar frukt, miljösäkra din semester! Tänk globalt - handla lokalt på rolig, konkret och lättfattlig nivå.

"Det här är den bästa barnbok vi sett om hur man kan leva mer miljövänligt, från att spara energi i hemmet till att återvinna, återanvända, reparera och spara på jordens resurser. Var beredd på att om någon i familjen läser boken så kanske livet aldrig blir sig likt igen."
Läsarkommentar på lovereading.co.uk

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

You can save the planet

Originalspråk

Svenska

Översättare

Lena Ollmark

Publiceringsdatum

2008-04-21

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669022

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

204

Vikt (kg)

0.294

Bredd (mm)

135

 

Rädda planeten!

Om boken

Blir du också frustrerad av allt prat om klimathot och miljöförstöring? Här får du 101 konkreta, roliga, smarta tips på vad just DU kan göra (och vad du kan tjata på dina föräldrar om att de borde göra). Gör din egen hårinpackning, odla egna körsbärstomater på balkongen, räkna ut matmil när du handlar frukt, miljösäkra din semester! Tänk globalt - handla lokalt på rolig, konkret och lättfattlig nivå. "Det här är den bästa barnbok vi sett om hur man kan leva mer miljövänligt, från att spara energi i hemmet till att återvinna, återanvända, reparera och spara på jordens resurser. Var beredd på att om någon i familjen läser boken så kanske livet aldrig blir sig likt igen."
Läsarkommentar på lovereading.co.uk

Jacqui Wines, Sarah Horne

Rädda planeten!

Relaterat

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad