bok

Spana in djuren på zoo

Alla djur i naturlig storlek

Masae Takaoka

Författare

Toyofumi Fukuda

Illustratör

Beskrivning

2009-05-19
6-9

Författare

Masae Takaoka

Illustratör

Toyofumi Fukuda

En underbart formgiven japansk fotobok som inte liknar någon annan du tidigare sett. Njut av fotografierna i naturlig storlek, så skarpa att du kan se flugan på tapirens kind. Dessutom - mängder av roliga fakta om fantastiska djur.

Hur stor är en noshörning? Och hur liten är en präriehund? Öppna boken och titta efter! Här finns de mest spännande djuren du kan hitta på zoo (om du har tur) återgivna på fantastiska, närgångna foton där ibland delar av djuret, ibland hela djuret återges i sin verkliga storlek. Aldrig har du kommit så nära gapet på en tiger eller en koalas mjuka öron förut.

Dessutom får du lära dig om hur zebrors ränder skiljer sig åt, vad sengångaren gör när den klättrar ner från träden en gång i veckan och vilken som är jordsvinets favoritsyssla. Plus många andra festliga och förbryllande fakta i ursöt japansk design.

Den perfekta presentboken till alla barn!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originaltitel

Honto no Ookisa Doubutsu En

Originalspråk

Svenska

Översättare

Yukiko Duke, Eiko Duke

Publiceringsdatum

2009-05-19

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129670578

Antal Sidor

60

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

371

Vikt (kg)

0.678

Bredd (mm)

265

Recensioner

”Häftig djurbilderbok”

"En häftig bilderbok med fantastiska fotografier av djur som du kan träffa på zoo. Här finns allt från koalor till noshörningar och tigrar, men det häftigaste av allt är att alla djuren visas i naturlig storlek! "Jannike Lundgren, Piteå-Tidningen

 

Spana in djuren på zoo

Om boken

En underbart formgiven japansk fotobok som inte liknar någon annan du tidigare sett. Njut av fotografierna i naturlig storlek, så skarpa att du kan se flugan på tapirens kind. Dessutom - mängder av roliga fakta om fantastiska djur. Hur stor är en noshörning? Och hur liten är en präriehund? Öppna boken och titta efter! Här finns de mest spännande djuren du kan hitta på zoo (om du har tur) återgivna på fantastiska, närgångna foton där ibland delar av djuret, ibland hela djuret återges i sin verkliga storlek. Aldrig har du kommit så nära gapet på en tiger eller en koalas mjuka öron förut. Dessutom får du lära dig om hur zebrors ränder skiljer sig åt, vad sengångaren gör när den klättrar ner från träden en gång i veckan och vilken som är jordsvinets favoritsyssla. Plus många andra festliga och förbryllande fakta i ursöt japansk design. Den perfekta presentboken till alla barn!

Masae Takaoka, Toyofumi Fukuda

Spana in djuren på zoo

Relaterat

Fasliga fakta om köttätande växter

Om boken

Vilken köttätande växt liknar en orm? Kan man ha en köttätande växt hemma? Och vad matar man den med då? Det och många andra frågor kan du få svar på i denna lättlästa och roliga faktabok om växtvärldens köttätare.

I serien Fasliga fakta presenteras företeelser som sällan tas upp i vanliga faktaböcker. Kittlande och lagom skruvade fakta, som med en stor portion humor och kluriga illustrationer lockar även den mest ovilliga läsare att läsa vidare.

Anna Hansson, Maria Andersson Keusseyan

Fasliga fakta om köttätande växter

Stora roliga skogsboken

Om boken

Lek i skogen året runt!

Det finns massor av kul att hitta på i skogen! Leta vårtecken, spela naturbingo, gör en igelkottskoja, pyssla med löv och kastanjer, baka egna talgbollar till hungriga småfåglar, kasta prick med kottar och mycket mer. Här kommer en bok sprängfylld med tips på roliga aktiviteter, pyssel, bus och lek som passar både stora och små. Boken är uppdelad i de fyra årstiderna så att det blir enkelt att hitta något att göra som passar extra bra på våren, sommaren, hösten eller vintern. Allt detta varvas med spännande fakta om Sveriges djur och natur. Visste du till exempel att björnar sover 200 dagar om året eller att citronfjärilen har 6000 ögon?

En maffig bok som räcker länge - den enda du behöver för att ha roligt i skogen hela året om!

Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Illustratören Cecilia Heikkilä är en mästare på djur och natur och har skapat de underbara bilderna som inspirerar till att ge sig ut och upptäcka i skog och mark.

Julia Wiberg, Cecilia Heikkilä

Stora roliga skogsboken