bok

Tuffa racerbilar

Beskrivning

2010-04-22
Svenska
3-6
Vrooom! Vrooom! Racerbilar är fantastiska!

Kliv ner bakom ratten på en formel-1-bil. Eller känn hur blank Nascar-bilen är. Och tryck på knappen och hör hur de vrålar igång: Vroomm!

Här finns luckor, flikar och spakar att dra i, och en tuff knapp med det riktiga racerbilsljudet - en bok full av överraskningar!

I samma serie:
Tuffa traktorboken (2008)
Tuffa grävmaskiner (2008)
Tuffa dinosaurieboken (2008)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

My Terrific Racing Car Book

Originalspråk

Engelska

Översättare

Anders Bergström

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-04-22

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129673876

Antal Sidor

12

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

237

Vikt (kg)

0.456

Bredd (mm)

261

Relaterat

Vi rymmer!

Om boken

"En briljant berättelse om lekens magi och det fantastiska i att älska en kompis." Helhetsbetyg: 5 av 5. - Sofia Schöön, Bibliotekstjänst
Det är förskolans dag och hela förskolan Myrlejonet ska till fotbollsplanen för att sjunga och dansa. Det är väl ganska kul, tycker Ilon, men hon har ju gjort förskolans dag förut. "Vi kan gå hem till mig istället", säger hon till nya kompisen Elsa. "Jag bor faktiskt jättenära." Så de gör det. De rymmer! Det är lite läskigt, men mest spännande och vägen blir till ett magiskt äventyr. Men plötsligt kommer Ilon på att hon ju inte har någon nyckel hem. Hjälp! Vad ska de göra nu?Vi rymmer! är en hyllning till leken och fantasin, men det är också en berättelse om vänskap och att det ibland inte riktigt blir som man tänkt.Med hjälp av färger och perspektiv skapar Katarina Strömgård mysigt vardagsnära stämningar såväl som storslagna, vidunderliga scener som brer ut sig över uppslagen.

Katarina Strömgård, Katarina Strömgård

Vi rymmer!

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet