bok

Radio Valleby

Komponent i boken: Cd med 27 sånger

Martin Widmark

Författare

Helena Willis

Illustratör

Beskrivning

2010-08-30
Svenska
6-9

Författare

Martin Widmark

Illustratör

Helena Willis

Stjärnor i Radio Valleby! Marit Bergman, Louise Hoffsten, Johan Ulveson, Helge Skoog spelar välkända karaktärer i Martin Widmarks och Helena Willis nya bok om LasseMajas detektivbyrå och staden Valleby - deckarmysteriernas huvudstad. Bok + cd i ett!

Sigge sitter beredd bakom spakarna, ivrig att få sätta igång sändningen av sitt populära radioprogram med sin efterlängtade frågesport. Många av Vallebys välkända karaktärer ringer in och vill prata, vinna skivor och önska sin favoritlåt.

Men det finns någon som stör Sigges radioprogram! Gång på gång tvingas han prata med en otäck man som ringer in. Vem är den mystiske Busringaren? Och vad vill han Sigge? Till slut måste Sigge ta hjälp av Maja ... Och ledtrådarna faller äntligen på plats.

Martin Widmarks och Helena Willis nya LasseMaja-mysterium är illustrerad i fyrfärg. Vi känner igen karaktärerna från tidigare böcker, men får träffa dem i ett helt nytt sammanhang!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

LasseMaja Detektivbyrå

Publiceringsdatum

2010-08-30

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675030

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

242

Vikt (kg)

0.344

Bredd (mm)

222

Recensioner

ikon1931.se

”Underhållande spinoff från LasseMajas detektivbyrå”

"Johan Ulveson i rollen som Sigge Jansson och Helge Skoog i toppform i merparten av de andra rollerna gör båda ett lysande jobb och det hela varvas med en hoper sånger av hög kvalitet. Som till exempel Marit Bergman i Kakornas Lov, Louise Hoffsten i Rubriker Som Skriker, Pia Johansson i Den Lyckliga Läraren och Robert ”strängen” Dahlqvist i Mumiernas Kör. Det är inte alltid jag och min dotter delar samma glädje i varken musik eller litteratur, Radio Valleby är ett av undantagen."Roger Bengtsson

salongen-biblioteket.blogspot.com

”Perfekt både för barn som kan läsa och barn som inte har lärt sig än”

allehanda.se

”här passar trenden med bok och cd i ett alldeles utmärkt”

"... formatändringen känns trots allt som ett fräscht grepp efter arton mysterieböcker i samma form. LasseMaja mådde bra av lite förnyelse. Men vi tackar för att samarbetet med illustratören Helena Willis fortsätter. Faktum är att Willis har blivit lika viktig för LasseMajas värld som Widmark själv."

 

Gustava & Tex går till kungen

Om boken

Gustava är en struts och bor i en djurpark. Lägg det på minnet, för Gustava själv lider av minnesförlust!

Gustava är snyggast i djurparken. De flesta som besöker parken kommer för att titta på Gustava. Det är klart att de tittar lite på marsvinen, kaninerna, minigrisarna och dvärghönsen också, men Gustava är liksom parkens stolthet - i alla fall om man frågar henne själv:

Snyggast i parken och underbart smart
Älskad av alla - omedelbart
Stilig lång hals och kraftiga ben
Musklerna som gjorda av hårdaste sten.

Men en dag blir Gustava så skrämd att hon flyr från sin inhägnad, och mitt i tumultet råkar hon springa rakt in i en lyktstolpe. När hon kommer på fötter igen har hon ingen aning om vem hon är. Men tillsammans med sin nyfunne vän, haren Tex, ger hon sig iväg för att ta reda på det.

Tex och Gustava går till kungen är en rolig och spännande bok - och skiva - om ett udda par. Martin Widmark och Lana Brunell har skrivit kluriga, lekfulla sånger som fångar de olika djurens personligheter och bokens stämning. Texten och musiken illustreras väl av Sarah Sheppards färgstarka bilder, och tillsammans bjuder trion på en läsupplevelse utöver det vanliga.

Martin Widmark, Lana Brunell, Martin Widmark AB , Sarah Sheppard

Gustava & Tex går till kungen

 

 

Relaterat