bok

Radio Valleby

Komponent i boken: Cd med 27 sånger

Martin Widmark

Författare

Helena Willis

Illustratör

Beskrivning

2010-08-25
Svenska
6-9

Författare

Martin Widmark

Illustratör

Helena Willis

Stjärnor i Radio Valleby! Marit Bergman, Louise Hoffsten, Johan Ulveson, Helge Skoog spelar välkända karaktärer i Martin Widmarks och Helena Willis nya bok om LasseMajas detektivbyrå och staden Valleby - deckarmysteriernas huvudstad. Bok + cd i ett!

Sigge sitter beredd bakom spakarna, ivrig att få sätta igång sändningen av sitt populära radioprogram med sin efterlängtade frågesport. Många av Vallebys välkända karaktärer ringer in och vill prata, vinna skivor och önska sin favoritlåt.

Men det finns någon som stör Sigges radioprogram! Gång på gång tvingas han prata med en otäck man som ringer in. Vem är den mystiske Busringaren? Och vad vill han Sigge? Till slut måste Sigge ta hjälp av Maja ... Och ledtrådarna faller äntligen på plats.

Martin Widmarks och Helena Willis nya LasseMaja-mysterium är illustrerad i fyrfärg. Vi känner igen karaktärerna från tidigare böcker, men får träffa dem i ett helt nytt sammanhang!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

LasseMaja Detektivbyrå

Publiceringsdatum

2010-08-25

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675030

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

242

Vikt (kg)

0.344

Bredd (mm)

222

Recensioner

ikon1931.se

”Underhållande spinoff från LasseMajas detektivbyrå”

"Johan Ulveson i rollen som Sigge Jansson och Helge Skoog i toppform i merparten av de andra rollerna gör båda ett lysande jobb och det hela varvas med en hoper sånger av hög kvalitet. Som till exempel Marit Bergman i Kakornas Lov, Louise Hoffsten i Rubriker Som Skriker, Pia Johansson i Den Lyckliga Läraren och Robert ”strängen” Dahlqvist i Mumiernas Kör. Det är inte alltid jag och min dotter delar samma glädje i varken musik eller litteratur, Radio Valleby är ett av undantagen."Roger Bengtsson

salongen-biblioteket.blogspot.com

”Perfekt både för barn som kan läsa och barn som inte har lärt sig än”

allehanda.se

”här passar trenden med bok och cd i ett alldeles utmärkt”

"... formatändringen känns trots allt som ett fräscht grepp efter arton mysterieböcker i samma form. LasseMaja mådde bra av lite förnyelse. Men vi tackar för att samarbetet med illustratören Helena Willis fortsätter. Faktum är att Willis har blivit lika viktig för LasseMajas värld som Widmark själv."

 

Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen

Om boken

Strutsen Gustava och haren Tex är bästa vänner och bor i en djurpark. Att Gustava är parkens stolthet, det råder det ingen tvekan om, i alla fall inte om man frågar strutsen själv. Enligt henne kommer besökarna mest för hennes skull. Men så kommer en cirkus till stan och slår upp sitt tält på ängen bredvid djurparken. Och plötsligt, utan att riktigt förstå hur det gick till, har Gustava blivit såld till cirkusen! När den värsta chocken lagt sig är hon ganska smickrad, hon ska få ha en glittrande krona på huvudet, gå på lina och tämja lejon och de andra djuren ser ju så fåniga ut. Men när Gustava inser att lejontämjare står inne i de blodtörstiga lejonens bur, börjar hon längta hem till Tex och djurparken. Samtidigt sitter cirkusstrutsen Don Alonso och mediterar i en grotta långt bort. Han försöker komma på meningen med livet, och det skulle väl kanske gå om han inte tänkte på popcorn och sockervadd mest hela tiden. Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen är en rolig och spännande uppföljare om det udda paret Gustava och Tex. Martin Widmarks och Lana Brunells berättelse är klurig och lekfull, och den fångar väl de olika djurens personligheter. Texten illustreras av Sarah Sheppards färgstarka bilder, och tillsammans bjuder trion på en läsupplevelse utöver det vanliga.

Martin Widmark, Lana Brunell, Sarah Sheppard

Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen

 

Onda ögat

Om boken

Hur länge överlever man på skolgården i rosa skor, om man är kille och dessutom förstagluttarfjant? Vem är Hängde Hassan? Och hur lång är egentligen evigheten? Här är första delen i trilogin om Ika och Ibsen.

Ika och Ibsen är sju år och ska börja ettan.
Ibsen är en filosofisk kille som ofta "har otur när han tänker". Hans föräldrar är rätt konstiga. De går omkring i flummiga kläder och tvingar Ibsen att ha rosa skor på sig, för att "rubba gängse normer". Ika och Ibsen vet inte riktigt vad det där gängse normer betyder, men kanske har det med de två läskiga killarna i trean att göra? De har i varje fall fått syn på Ibsens rosa skor och sånt går inte läskiga treor förbi. Det väcker det Onda ögat hos dem, och de hotar med att slänga ner honom till Hängde Hassan i skolans källare. Hängde Hassan sägs vara den gamla skolvaktmästaren som hängde sig och som nu spökar där nere ...
Ika är en annan sort än Ibsen. Mer kaxig. Hennes föräldrar är mer vanliga men också rätt konstiga. De är alltid missnöjda, har för mycket att göra på jobbet och ska jämt bråka om vem det är mest synd om. Dessutom har Ika väldens störigaste lillebror, som hon kallar för Mini-Damp.
Ika och Ibsen är bästa vänner. Tillsammans är de ett oslagbart team! De är påhittiga och råkar ofta göra drastiska saker. Som den dagen då Mini-Damp var extra jobbig och Ika och Ibsen råkade sälja honom för en tia till några svartklädda hårdrockare i Hagaparken ...

Publiken är den här gången lite yngre, men den Engströmska berättarglädjen, den absurda humorn, filosoferandet och de knasiga karaktärerna känns igen.
Helena Willis illustrationer är som vanligt oemotståndligt crazy och fångar stämningen och karaktärerna på prick!

Mikael Engström, Helena Willis

Onda ögat

 

Relaterat