bok

Trollskogen

John Holmvall

Författare

John Holmvall

Illustratör

Beskrivning

2015-03-18
Svenska
6-9

Författare

John Holmvall

Illustratör

John Holmvall

- Sju granskogar har jag sett växa upp och sju granskogar har jag sett multna ner. Och en gång blir du också grå och torr min skatt. Men nu ska vi fira! Jag hämtar en tallrik med de fetaste maskar och den saftigaste mossa!

Seriedebutanten John Holmvall ger nytt liv åt de väsen vi känner igen från våra folksagor och från John Bauers bildvärld: älvor, troll och häxor.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-03-18

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129694857

Antal Sidor

60

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

245

Vikt (kg)

0.321

Bredd (mm)

175

Recensioner

www.gillaserier.se

”Humor, hippies och vackra bilder”

” ”Trollskogen” är en sagolikt gullig bok som på samma gång vågar vara både lite läskig, crazy och söt.” FOLKBLADET VK/VF

”Förtrollande för alla åldrar” /Norran

"Teckningarna för tankarna till John Bauer, men pricken över i:et är ändå texten. Språket som används är klockrent och gör att alla varelser blir ännu mer levande. /.../"Trollskogen" är egentligen inte enbart för barn, utan en allåldersserie i ordets rätta bemärkelse. Även vuxna kan ha stor behållning av John Holmvalls detaljerade teckningar, känsla för minspel, och hans humoristiska och underfundiga berättelser med en och annan överraskande vändning i handlingen."Andreas Eriksson

bokordet.blogspot.se

”Jag skulle säga att Trollskogen är mer än bara en seriebok - den är ett konstverk.”

"Det här var en helt underbar liten seriebok av Umeåbon John Holmvall /.../Författarens illustrationer som fyller varje sida är helt fantastiska! otroligt detaljrika och levande. Jag skulle säga att Trollskogen är mer än bara en seriebok - den är ett konstverk. /.../Boken riktar sig till barn i åldern 6-9 år men även jag som räknas som vuxen tyckte mycket om den och ville inte att den skulle ta slut."

 

Den magiska ärtan

Om boken

En kvinna som länge längtat efter barn får en ärta av en gumma hon möter i skogen. Gumman säger att hon måste plantera den vid fullmåne. Och så en dag har ärtan förvandlats till en liten älva. Älvan Virvla är liten, men vild och ostyrig, som älvor är mest. Hon längtar efter frihet, långt från diskvatten, synålar och tjat om bordsskick. Men när hon till slut rymmer hemifrån har hon ingen aning om vad som väntar i den mörka skogen. Bakom en stor stam lurar ett tufsigt troll.

Den magiska ärtan är en berättelse som doftar mossa, lavar och som får en att flyttas tillbaka i tiden, rakt in i sagans magiska värld. John Holmvall har återuppväckt folktrons gamla troll i en stil inspirerad av John Bauer, men med en humor och ett språk som är hans alldeles egna. Han har tidigare gett ut serieböckerna Trollskogen (2015) och Vilse i Trollskogen (2016). Den förtrollade ärtan är hans första bilderbok.

John Holmvall, John Holmvall

Den magiska ärtan

 

Relaterat

Ronja Rövardotter. Serieboken

Om boken

Ronja Rövardotter, Astrid Lindgrens sista stora verk, kom ut 1981. Boken har översatts till 41 språk och sålts i över 10 miljoner exemplar världen över, och den filmatiserades i mitten av 1980-talet av Tage Danielsson. 2016 gjorde Goro Miyazaki på legendariska Studio Ghibli i Japan en animerad tv-serie baserad på boken.
Berättelsen är ett av Astrid Lindgrens största sagoäventyr, en Romeo och Julia-historia om Ronja och Birk som är barn till två rivaliserande rövarhövdingar. Barnens vänskap hotas av släktfejden och den vilda naturen med alla dess invånare blir deras tillflyktsort. Det blir en kamp för fred och rättvisa, mot ondska och dumhet, innan Ronja och Birk till sist lyckas locka fram det goda hos de råa rövarna.I samlingsvolymen ingår de fyra serieböckerna: Åskvädersbarn, Vildvittrorna, Björngrottan och Glupafallet.

Astrid Lindgren, Katsuya Kondo

Ronja Rövardotter. Serieboken