bok

Löftet

Nicola Davies

Författare

Laura Carlin

Illustratör

Beskrivning

2015-01-19
Svenska
3-6

Författare

Nicola Davies

Illustratör

Laura Carlin

I en mörk gränd, i en dyster stad försöker en ung tjuv att stjäla en väska från en äldre dam. Damen håller hårt i väskan, men säger att hon släpper om tjuven lovar att "plantera dem". Tjuven lovar, och springer iväg med väskan under armen.

Men i väskan ligger varken pengar eller mat. I väskan finns bara ekollon: gröna, perfekta ekollon. Hon förstår Löftet, hur viktigt det är och börjar redan nästa dag att plantera. Hon planterar och planterar och långsamt men säkert förändras flickan, men också de städer där det börjar växa träd.

Löftet är en enkel historia med ett viktigt budskap. Den handlar om kraften och modet att förändra. Och om allas vårt ansvar att ta hand om naturen och den värld vi lever i.

Filmklipp och mer om boken här >>

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

The Promise

Originalspråk

Engelska

Översättare

Åsa Lind

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-01-19

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129695243

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

266

Vikt (kg)

0.44

Bredd (mm)

254

Format

Inbunden

Recensioner

”Gripande och kritisk bildberättelse” /Länstidningen Södertälje

”En ovanlig och osedvanligt vacker och klok bok.” /Icakuriren

www.dn.se

”Stillsamt vackert om odlarglädje”

"För att vara ett beställningsverk, ett verk av en fackförfattare och en debuterande bilderboksskapare har det blivit en överraskande vacker, poetisk och tänkvärd bok, ja, en sorts fabel om man vill, som i text och bild med lätt moral gestaltar hur hopplöst grå städer och förhärdade människohjärtan kan bli vackra, levande och goda." Ulla Rhedin

www.svd.se

”Vackert löfte om förändring”

"Det finns mycket att framhålla när det gäller den här boken, inte minst författaren Åsa Linds fina arbete med den genomtänkta, poetiska översättningen. Men framför allt måste relationen mellan text och bild och valet av konstnär lyftas fram. /.../Sättet på vilket hon hanterar färgspel och linjering är uppfriskande. Hon använder en blandteknik dominerad av krita och akvarell, och skiftningen i färger och stämningar kan som antytts uppfattas som en projektion av förändringarna i berättarjagets inre. Även linjeringen följer detta mönster. Initialt är den känslig och skör, men övergår i triumfatorisk säkerhet i takt med huvudpersonens förändring. I slutet samsas de fina linjerna med stora färgfält där färgen blir så pass dominant att den stundtals ser ut att rinna ut och ta över papperet."Åsa Warnqvist

filo-sofie.blogspot.se

”Detta är en otroligt fin och viktig bok!”

 

Himlens konung

Om boken

Pojken, herr Evans och duvan Himlens Konung möter vi i den här fina bilderboken om främlingskap, längtan och hemkänsla.

Hyllade illustratören Laura Carlin samarbetar med zoologen och författaren Nicola Davies.

Varje dag hälsade jag på hos duvorna.

Jag tränar dem för att tävla , sa herr Evans.

Och den här den kommer att bli en vinnare.

Han lade en duva i mina händer.

Jag kände det lilla hjärtats snabba slag under mitt finger,

kände vingarnas vilja och kraft.

Huvudet var vitt som skummad mjölk, ögat blixtrade till.

Ge honom ett namn och han är din, sa den gamle mannen.

Jag visste på en gång. Re del cielo! sa jag.

Himlens Konung!

Nicola Davies, Laura Carlin

Himlens konung

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan

I Skymningslandet

Om boken

En vacker och hoppfull saga med ljuvliga, stämningsfulla illustrationer av Marit Törnqvist. Nyutgivning av Astrid Lindgrens klassiska berättelse.
Jag ska aldrig glömma när herr Liljonkvast hämtade mig första gången. Jag låg i sängen när det knackade på rutan. En mycket liten herre i rutig kostym och hög hatt kom in genom fönstret. Han undrade om jag ville följa med till Skymningslandet. Men det kunde jag inte. Jag hade ju ont i mitt ben."Spelar ingen roll", säger Liljonkvast, "spelar ingen roll i Skymningslandet!"Han tog mig i handen, och sen flög vi. Ja, vi flög, i den lena blåa skymningen, högt över staden där ljusen börjar tändas i alla hem. Nu kommer herr Liljonkvast och hämtar mig varje dag till Skymningslandet. Det är så härligt! Det gör ingenting alls om man har ont i ett ben.

Astrid Lindgren, Marit Törnqvist

I Skymningslandet