bok

Dagen när inget hände

Beatrice Alemagna

Illustratör

Beskrivning

2017-01-10
Svenska
3-6

Illustratör

Beatrice Alemagna

Formgivare

Karin Johansson

Formgivare omslag

Karin Johansson

Det var den där dagen då mamma satt och skrev som vanligt. Och jag gick ut i trädgården i regnet och tappade bort mitt spel. Jag såg många nya saker som jag inte hade sett förut. Saker som nästan var lite magiska för mig.

Beatrice Alemagna är en av de mest innovativa och spännande bilderboksskaparna just nu.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originaltitel

Un Grand jour de rien

Originalspråk

Franska

Översättare

Lisa Lindberg

Publiceringsdatum

2017-01-10

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129703306

Antal Sidor

48

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

307

Vikt (kg)

0.483

Bredd (mm)

226

Format

Inbunden

Recensioner

”Kraftiga, mättade färger i en hyllning till ett här-och-nu och upptäckten av skimrande detaljer i vardagen.” /Josefin Jansson, Smålänningen

bokunge.se

”Det är verkligen ett äventyr in i det magiska som finns till och med i den vanligaste av skogsdungar.”

"Den är för det första otroligt vacker att dyka ner i men jag tror också att många 7-9 åringar kan känna igen sig i ”sluta spela”-tjatet, och kanske också längtan ut."

sverigesradio.se

”Med Beatrice Alemagnas berättelser får man känna sig vresig en stund men också fundera över vad det är som får en att bli varm igen.”

”Njutbart om en gåtfull natur […] en hyllning till barnets upptäckar- och skaparglädje.” Emma Holm, Dagens Nyheter

”Den konstnärliga bilderboken ”Dagen när inget hände” av Beatrice Alemagna är en önskedröm för moderna föräldrar.” /Uppsalatidningen

”Bokens målningar är både djupa, spretiga, lite farliga och ofta roliga.” /Smålandsposten

tidningenkulturen.se

”‘Dagen när inget hände' är en enastående vacker bilderbok, med stora generösa uppslag, där det vardagliga och det fantastiska samsas, i jordnära toner och med ett stänk av orangerött.”

 

Dagen när inget hände

Om boken

Det var den där dagen då mamma satt och skrev som vanligt. Och jag gick ut i trädgården i regnet och tappade bort mitt spel. Jag såg många nya saker som jag inte hade sett förut. Saker som nästan var lite magiska för mig.

Beatrice Alemagna är en av de mest innovativa och spännande bilderboksskaparna just nu.

Beatrice Alemagna

Dagen när inget hände

Relaterat

Saltkråkan: Jul i Snickargården

Om boken

”Tre dagar före jul kom Saltkråkan I stånkande genom isrännan med familjen Melkersson ombord. De stod vid relingen allesammans och stirrade genom snöglopp och vinterskymning mot sin sommarö som nu låg där, vit och tyst, bäddad i snö, famnad av is, vintrigt skön och underligt främmande, med vita tak på sjöbodarna och med nakna bryggor …”
Det är äntligen jul på Saltkråkan! Grankvists handelsbod skyltar med jultomtar, folk trängs vid disken för att köpa hem lutfisk och julskinka, julkaffe och julgransljus. Teddy och Freddy har jullov och Tjorven övar på att vifta med öronen för att kunna visa jultomten.För Pelle och de andra i familjen Melkersson är det underbart att få fira jul i Snickargården, vada i nysnö, åka skidor, titta på fågelspår i snön och mysa framför kakelugnen. Men även stilla vinterdagar bjuder på äventyr och dramatik. Varför säger Pelle till Tjorven att jultomten inte finns på riktigt? Och hur ska Pelle skydda sin älskade kanin från räven som stryker omkring på ön.Jul i Snickargården är den fjärde bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."

Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore

Saltkråkan: Jul i Snickargården

En bästa vän till jul

Om boken

Alla med fantasin i behåll vet väl att julpynt är levande varelser. Det är bara när människan är i närheten som det stelnar till och inte kan röra sig.
Lena är den finaste julängeln man kan tänka sig. Människojättarna hon bor hos har henne som favorit, det vet hon, och hennes plats i julgranen har alltid varit på det allra bästa stället.Så när hon en jul blir förpassad till soptunnan bara för att hennes vinge gått sönder lite förstår hon ingenting. Hur kan människorna som hon tyckt om så mycket behandla henne så?Tillsammans med sina nyfunna vänner ljusslingan, julbocken och toarulle-pyntet Almak ger hon sig ut på en lång resa för att finna platsen hon en gång hört talas om, där inget pynt behöver bli stelt så fort en människa kommer i närheten och där det aldrig någonsin är julgransplundring ­– landet Adventien.Ett magiskt juläventyr i 24 lagom långa kapitel att läsa högt tillsammans under hela december fram till jul.

Ylva Karlsson, Katarina Strömgård

En bästa vän till jul