bok

Alfons kalasbok

Efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg

Gunilla Bergström

Författare

Gunilla Bergström

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Beskrivning

2017-05-29
Svenska
3-6

Författare

Gunilla Bergström

Illustratör

Gunilla Bergström

Formgivare omslag

Karin Johansson

Snart fyller Alfons år. Han ska ha kalas för alla sina vänner. Här delar han med sig av sina allra bästa tips inför kalaset. Hur gör du fina ballonggirlanger? Vad är en tillsammanstårta? Alla lekar och tips är enkla och kräver inga dyra inköp, det mesta kan man göra av saker man har hemma. En praktiskt handbok som räcker länge, inför de minstas allra första kalas.

Alfons kalasbok är en fristående bok baserad på Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2017-05-29

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129703443

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

265

Vikt (kg)

0.347

Bredd (mm)

220

Format

Inbunden

Recensioner

”Även om idéerna inte är helt nya så är kalasboken visuellt inbjudande, tydligt disponerad och kan utan tvivel ge inspiration och material till både ett och flera kalas. Helhetsbetyg: 4” /Tine Billing, BTJ

 

Stora boken om Alfons

Om boken

Visst känner du Alfons Åberg? Han bor med sin pappa och är som barn är mest. Inte så stor och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller. Glad och busig kan han vara, men också arg, svartsjuk och spökrädd ...Böckerna om Alfons Åberg har älskats av generationer, och så har det varit sedan den första boken, God natt, Alfons Åberg, kom ut 1972. De är översatta till nära 40 språk och 10 miljoner Alfons-böcker har sålts över världen. På biblioteken har de legat på utlåningstoppen i decennier. Alfons ingår numera i allas vår barndom. I den här lyxiga jubileumsutgåvan har Gunilla Bergström valt ut fem av sina böcker om Alfons, som visar honom i hans olika åldrar. Dessutom presenteras Alfons vänner och familj, så att vi även får lära känna dem bättre. Välkommen till Alfons värld, där vardagen är magi nog!I boken ingår: God natt, Alfons Åberg, Listigt, Alfons Åberg, Vad sa, pappa Åberg?, Var är bus-Alfons? och Hur långt når Alfons?

Gunilla Bergström, Gunilla Bergström

Stora boken om Alfons

 

Relaterat

Nyheter

Alfons Åberg fyller 50 år!

I år firar vi 50 år med Alfons Åberg, Gunilla Bergströms älskade barnboksfigur. Alfons är ingen superhjälte eller söt sagofigur, han är bara vanlig som vi. Och kanske är det just därför som han blivit vår kompis.

”Ett geni har gått ur tiden”

Gunilla Bergström, en av våra mest älskade bilderboksskapare, gick bort den 23 augusti och sörjs av hela barnbokssverige. Här har vi samlat några röster och reaktioner på hennes bortgång.

Vi minns Gunilla Bergström

Gunilla Bergström, författaren och bildskaparen bakom bland annat de klassiska Alfonsböckerna, har avlidit 79 år gammal.

Alfons ”mamma” prisas av Glada Hudik

Författaren Gunilla Bergström får årets ”Hederskram till Bosse Östlins minne”. Via priset Hederskramen vill Glada Hudik-teaterns Supporterklubb uppmärksamma den som gjort betydande insatser för att personer med intellektuell funktionsvariation ska kunna leva ett rikt, utvecklande och respekterat liv.

Bakom Alfons – ny bok om Gunilla Bergström

I Klas Gustafsons nyutkomna biografi Bakom Alfons berättar Gunilla Bergström för första gången om sitt ovanliga och tidvis turbulenta liv.