Huset Ardens gåta

Edith Nesbit

Författare

H.R. Millar

Illustratör

Beskrivning

1998-08-26

Författare

Edith Nesbit

Illustratör

H.R. Millar

Detaljer

Bokinformation

Originaltitel

The house of Arden.

Originalspråk

Svenska

Översättare

Jadwiga P. Westrup

Publiceringsdatum

1998-08-26

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789171024121

Antal Sidor

215

Höjd (mm)

240

Vikt (kg)

0.478

 

Edith Nesbit, H.R. Millar

Huset Ardens gåta

Relaterat

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Vilse

Om boken

Agnes brukar ofta ta vägen genom skogen, men en dag går allt fel. Riktigt fel. Hon känner varken igen träden, stenarna eller stubbarna, och stigen där hon brukar gå är som försvunnen. Agnes är vilse!
Som tur är träffar Agnes en flicka mitt i skogen. Hon är också vilse, men hon minns ingenting, inte ens vem hon är. Det enda hon vet är att hon har tappat fem magiska stenar som Agnes måste hjälpa henne att hitta. Men efter ett tag börjar Agnes fundera. Beter sig inte flickan lite märkligt? Hur kan man ha glömt precis allt? Vem är hon egentligen och var kommer hon ifrån?

Vilse är en genomillustrerad berättelse om att möta sina rädslor och vara modigare än man egentligen vågar. De fantastiska bilderna skapar en krypande, gotisk rysarstämning, men är också en färgsprakande hyllning till naturen.
Elin Eplet Sandström är konstnär och illustratör, bosatt i Stockholm. Det här är hennes första egna bok.

Elin Sandström, Elin Sandström

Vilse