Drömmens uppfyllelse

L. M. (Lucy Maud) Montgomery

Författare

L. M. Montgomery

Författare

Beskrivning

1999-06-15
9-12

Författare

L. M. (Lucy Maud) Montgomery, L. M. Montgomery

Anne flyttar till Kingsport för att studera. Där upplever hon några innehållsrika år och möter många nya vänner. Tredje boken i serien om Anne på Grön-kulla.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Anne of the island.

Originalspråk

Svenska

Översättare

Karin Lidforss Jensen

Serie

Anne på Grönkulla

Publiceringsdatum

1999-06-15

Läsordning

3

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789171024268

Antal Sidor

252

Vikt (kg)

0.469

 

Lilla Marilla

L. M. (Lucy Maud) Montgomery, L. M. Montgomery

Lilla Marilla

 

Relaterat

När jättarna vaknar

Om boken

Stockholm skälver. Efter tusentals år har de sovande jättarna under marken börjat röra på sig. Nu hotar Ragnarök, den stora undergången, om inte Dorian och hans vänner kan hitta ett sätt att hejda katastrofen. Och inte nog med det. Dorians föräldrar är förkrossade, Väsenverket ligger i spillror, Fenrisulven är lös, Mimer är deprimerad och De överblivnas armé förbereder ett väldigt blodsoffer som kommer öppna portarna till en uråldrig fasa.
Och på något sätt är precis allting Dorians fel. Hur många katastrofer kan en trettonårig älva egentligen hinna orsaka?Så när Dorian får möjligheten att lägga hela sitt liv bakom sig och börja om, känns frestelsen närmast övermäktig. Skulle någon egentligen ens sakna honom?När jättarna vaknar är tredje och sista delen av bortbytingar, en trilogi som utspelar sig i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland oss, och vardag och magi existerar sida vid sida. Första delen, De överblivnas armé, nominerades till Crime Time Award för Årets barndeckare 2022 och till Barnens romanpris i Karlstad 2023.

Gustav Tegby

När jättarna vaknar