bok

Pelé Pingvin rymmer hemifrån

Kenneth Hedenström

Författare

Kenneth Hedenström

Illustratör

Beskrivning

2005-04-07
Svenska
3-6

Författare

Kenneth Hedenström

Med tält, sovsäck och några konservburkar smyger Pelé ut ur huset. Han är trött på att mamma och pappa bara bryr sig om lillebror!

Pelé tänker åka till mormor och morfar i Norge. Men det är långt dit och Pelé måste åka gummiflotte, luftballong och på örnen Örjans rygg för att komma fram …

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-04-07

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185199297

Antal Sidor

32

Vikt (kg)

0.217

Format

Inbunden

 

Pelé Pingvin rymmer hemifrån

Om boken

Med tält, sovsäck och några konservburkar smyger Pelé ut ur huset. Han är trött på att mamma och pappa bara bryr sig om lillebror! Pelé tänker åka till mormor och morfar i Norge. Men det är långt dit och Pelé måste åka gummiflotte, luftballong och på örnen Örjans rygg för att komma fram …

Kenneth Hedenström, Kenneth Hedenström

Pelé Pingvin rymmer hemifrån

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet