bok

Prinsessan och månen

Osnat Opatowsky-Wahlberg

Författare

Maivor Persson Malm

Illustratör

Beskrivning

1998-10-01
Svenska
3-6

Författare

Osnat Opatowsky-Wahlberg

Det var en gång för länge sedan en liten prinsessa som bodde med sin pappa i ett slott. Pappan var kung och prinsessan hade många leksaker som hon tyckte mycket om. Men en dag blev prinsessan sjuk. Dödssjuk blev hon!

- Oj sa doktorn. Om vi uppfyller prinsessans alla önskningar blir hon frisk med en gång!

- Du får vad du vill, sa kungen.

- Månen, mumlade prinsessan, jag vill ha månen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

1998-10-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789187805417

Antal Sidor

32

Vikt (kg)

0.214

Format

Inbunden

 

Prinsessan och månen

Om boken

Det var en gång för länge sedan en liten prinsessa som bodde med sin pappa i ett slott. Pappan var kung och prinsessan hade många leksaker som hon tyckte mycket om. Men en dag blev prinsessan sjuk. Dödssjuk blev hon! - Oj sa doktorn. Om vi uppfyller prinsessans alla önskningar blir hon frisk med en gång! - Du får vad du vill, sa kungen. - Månen, mumlade prinsessan, jag vill ha månen.

Osnat Opatowsky-Wahlberg, Maivor Persson Malm

Prinsessan och månen

Relaterat

Sveriges fantastiska historia - Medeltiden

Om boken

Följ med på en resa genom Sveriges fantastiska historia!
Under medeltiden växer Sverige så det knakar. Det varma vädret ger goda skördar och leder till en större befolkning, samtidigt som landet växer till ytan i alla väderstreck. Sedan slutet av vikingatiden har folket övergett de gamla gudarna, och blivit kristna. Kungarna stärker sin makt och nya städer grundas.Men hur såg livet ut för en vanlig familj på medeltiden? I den här boken möter vi Ulf som bor på en gård i Östergötland, just som kornet ska skördas. Åttaåriga Ingeborg flyttar in hos nunnorna i Riseberga kloster. Hon får lära sig läsa och skriva, men också hjälpa till med arbetet i den stora klosterträdgården. I Visby träffar vi Klara, som älskar att gå ner och titta på de stora handelsskeppen i hamnen. Men en dag kommer ett skepp med en annan sorts last. Det är pesten, den fruktansvärda sjukdom som snart satt klorna i stadens befolkning.Och i en vintrig skog i Västergötland är den unge frälsemannen Arvid ute på rådjursjakt. Han älskar att rida, och till sommaren får han visa vad han går för på i ett tornerspel. Livet som riddare är fullt av spänning, motgångar och kanske en smula kärlek.Sveriges fantastiska historia – Medeltiden är tredje delen i den nya bokserien om Sveriges fantastiska historia av Fabian Göranson. En rikt illustrerad och faktaspäckad bok med serieavsnitt, för alla vetgiriga 5-12-åringar.

Fabian Göranson, Fabian Göranson

Sveriges fantastiska historia - Medeltiden