bok

Rea

ta makten över din veckopeng

Linus Torell

Författare

Johanna Frelin

Författare

Beskrivning

2000-10-30
Svenska
9-12

Författare

Linus Torell, Johanna Frelin

REA är SVT:s otroligt populära konsumentprogram för barn. Schampon, godis, kläder, reklam - allt utsätts för Testpatrullens tester och hårda granskning. När REA-gänget nu gör sin första bok handlar det om pengar. Hur fixar man den bästa veckopengen? REA lär ut förhandlingstekniken och färdiga avtalsformulär finns. När och hur kan man pruta? Kan man lita på reklamen?

Som barn är det lätt att bli överkörd. Föräldrar och andra vuxna kan vara urkassa på att lyssna på yngre människor. Därför gäller det att förse sig med fakta, knivskarpa argument och en hel del kaxighet. En synnerligen användbar handbok för unga konsumenter!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2000-10-30

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877321

Antal Sidor

140

Vikt (kg)

0.431

 

Ta makten i skolan

Om boken

REA ? barnens folkrörelse jobbar vidare! REA är SVT:s otroligt populära konsumentprogram för barn. Schampon, godis, kläder, reklam ? allt utsätts för Testpatrullens tester och hårda granskning. Nu handlar det om demokrati. När REA-gänget gör sin andra bok handlar det om skolan ? makten i skolan. Visst handlar det om demokrati på lektionerna, självklart, det står ju i läroplanen. Men det handlar också om livet på skolgården och i korridorerna där orättvisorna är många... Fakta, tips och tester varvas med exempel och mängder av brev och kommentarer insända av REA:s tittare. Ur innehållet: Lärartypologi Överklaga betyg Skolmatstävling Är din skola miljövänlig? Läxteknik Kollektiv bestraffning Stress Och mycket, mycket mer... Linus Torell är producent på SVT. Hans signum är program som är trogna barnens perspektiv. Han hittar alltid den rätta tonen och med mycket humor lyckas han förmedla viktiga fakta, tips och knep ? i stort som smått ? som barn kan ha stor nytta av när de ska klara sig i dagens samhälle. Formgivning: Dallas

Linus Torell

Ta makten i skolan

Relaterat

Tredje tecknet

Om boken

"Olivia log igen och skulle just gå, när någonting fick henne att ta en ny titt. Tjejen i spegeln hade naturligtvis lett tillbaka, men Olivia rynkade pannan och la huvudet på sned. Tjejen i spegeln gjorde likadant. Ändå var det någonting som inte riktigt stämde. Som om spegelbilden gjorde rörelserna lite, lite för sent. Olivia la prövande huvudet åt andra sidan. Spegelbilden också. En tiondels sekund för sent. Olivia stirrade förvånat på flickan i spegeln. Och plötsligt fick hon en egendomlig känsla av att hon inte visste vem det var hon såg. Att flickan som stirrade tillbaka inte var hon."

Ingelin Angerborns mysrysare Tredje tecknet börjar med en nyckel som inte verkar passa någonstans. Sen börjar Olivias katt Smilla bete sig underligt, hissen åker ner till källaren av sig själv, det dyker upp nyckelpigor lite varstans. Och de där orden hon själv skrivit i sitt block, "Jag är med dig", vad betyder de? Olivia drömmer märkliga drömmar om nätterna, en låda i skrivbordet öppnar sig hela tiden, hon tror det spökar i lägenheten, och allting blir bara mer och mer mystiskt. Att allt har att göra med när hon var bebis på barnhemmet i Colombia skulle hon aldrig kunna föreställa sig. Inte ens i sin vildaste fantasi.

Tredje tecknet är andlöst spännande läsning med en dramatisk och oväntad upplösning.

Ingelin Angerborn är oöverträffad när det gäller magisk realism för mellanåldern. Hon blandar det vardagliga och hemtama med det magiska på ett sånt sätt att allt känns möjligt.

Ingelin Angerborn

Tredje tecknet