bok

Pojke Flicka

Terence Blacker

Författare

Beskrivning

2005-03-11
12-15

Författare

Terence Blacker

Sam, Matthews amerikanske kusin, han som reste omkring med sin knäppa mamma och vars pappa enligt ryktet satt i fängelse, ringer en dag på dörren hemma hos Matthew. Han är en otrevlig, långhårig typ som ställer till stora problem för Matthew och hans kompisar. När Sam lyckas få dem portade från deras favoritställe har det gått för långt, nu ska de hämnas. Planen är lysande - och helt sjuk: Sam ska under sin första vecka i nya skolan vara utklädd till tjej. Allt är perfekt, ända tills Operation Sam helt går över styr. Pojke Flicka är en sanslöst rolig bok, om kaos, förvirring och ombytta roller. Terence Blacker skriver böcker både för barn, ungdomar och vuxna. Han spelar gitarr och skriver låtar, och bor i ett hus på landet i England. Pojke Flicka är den första boken av honom som översatts till svenska.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Boy2Girl

Originalspråk

Svenska

Översättare

Katarina Jansson

Publiceringsdatum

2005-03-11

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879929

Antal Sidor

288

Ryggbredd (mm)

22

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.459

Bredd (mm)

132

Recensioner

Pressröster om Pojke flicka

"Fenomenal bok om könsroller, kaos och förvirring som man verkligen blir fast i. När man väl börjat läsa kan man inte slita sig från boken. Jag rekommenderar alla att läsa den. Ni kommer inte att ångra er!"Norra Västerbotten"Boken är kul och spännande och det händer saker hela tiden."KP KP KP KP"Klurigt uppbyggd berättelse och läsvärd för yngre tonåringar."BTJ

 

Föräldrabytet

Om boken

Dannys problem kan sammanfattas i två ord: hopplösa föräldrar. Så när han hör talas om Föräldrabytet, en agentur som hjälper barn att hitta de perfekta föräldrarna, bestämmer han sig för att ge det en chans.

En smart, rolig, snabb historia av författaren till Pojke flicka.

Terence Blacker

Föräldrabytet

Relaterat