Charmigt om längtan efter ett husdjur

Illustration av:

David Henson

Publicerad:

2024-01-12

Olle längtar efter ett husdjur, men när han ska bevisa för sin mamma att han kan ta hand om en hund går saker snett. Bilderboken Hundsalongen, skriven och illustrerad av David Henson, innehåller roliga bilder och en relaterbar historia för den husdjurssugna femåringen.

Olle ska följa med mamma till jobbet, en hårsalong i stan. Han tar med sig hunden Andy, som tråkigt nog inte är någon riktig hund. Olle vill inget hellre än att ha ett alldeles eget husdjur.

”Absolut inte”, säger mamma. ”Hundar är vilda, högljudda och smutsiga. Och dumma!”

Men då får Olle en idé: han ska bjuda in kvarterets hundar på en lyxig salongsbehandling! Då får mamma se att de minsann är jättegulliga, och att Olle kan ta hand om ett djur. Smart! Men det går inte riktigt som Olle har tänkt sig...

– Jag ville verkligen ha en hund när jag var liten. Jag var tvungen att jobba hårt för att övertyga mina föräldrar, men tillslut fick jag en. Och när Jenny kom till vår familj var hon vild, galen och underbar, precis som hundar ska vara. Eller så trodde jag, för när hon dog valde jag medvetet den galnaste hunden på hundstallet som vår nästa. Noddy, som boken är tillägnad. Han var hunden som knäckte oss. Slutet på alla hundar, hunden som fick oss att lova att aldrig mer skaffa en hund till. Den sortens hund du älskar men inte älskar dig tillbaka. Jag kan i alla fall nu intyga att jag är över det. Jag vet att det ser ganska föga övertygande ut när jag flera år senare har gjort en bok där huvudkaraktären Olle blir avvisad av ett gäng hundar till honom. Men berättelsen slutar inte där och jag tror inte Olle slutar gilla hundar heller, säger David Henson.

Hundsalongen är en härligt charmig och humoristisk bilderbokspärla med en alldeles egen twist på husdjurstemat.

Relaterat

Hundsalongen

Om boken

Olle ska följa med mamma till jobbet, en hårsalong i stan. Han tar med sig hunden Andy, som tråkigt nog inte är någon riktig hund. Olle vill inget hellre än att ha ett alldeles eget husdjur.
"Absolut inte", säger mamma. "Hundar är vilda, högljudda och smutsiga. Och dumma!"Men då får Olle en idé: han ska bjuda in kvarterets hundar på en lyxig salongsbehandling! Då får mamma se att de minsann är jättegulliga, och att Olle kan ta hand om ett djur. Smart! Men det går inte riktigt som Olle har tänkt sig ...En härligt charmig och humoristisk bilderbokspärla med en alldeles egen twist på husdjurstemat!

David Henson, David Henson

Hundsalongen