bok

Hundsalongen

David Henson

Författare

David Henson

Illustratör

Beskrivning

2024-01-09
Svenska
3-6

Författare

David Henson

Illustratör

David Henson

Formgivare omslag

Karin Berg

Mediekontakt

Emelie Carrfors

Olle ska följa med mamma till jobbet, en hårsalong i stan. Han tar med sig hunden Andy, som tråkigt nog inte är någon riktig hund. Olle vill inget hellre än att ha ett alldeles eget husdjur.

"Absolut inte", säger mamma. "Hundar är vilda, högljudda och smutsiga. Och dumma!"

Men då får Olle en idé: han ska bjuda in kvarterets hundar på en lyxig salongsbehandling! Då får mamma se att de minsann är jättegulliga, och att Olle kan ta hand om ett djur. Smart! Men det går inte riktigt som Olle har tänkt sig ...

En härligt charmig och humoristisk bilderbokspärla med en alldeles egen twist på husdjurstemat!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2024-01-09

Produktion

Papper

Livonia Zero Offset

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129744965

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

290

Vikt (kg)

0.36

Bredd (mm)

221

Hållbarhet

Recensioner

Dagens Nyheter

”Originella illustrationer i humoristisk hundhistoria”

"Djuren tecknas på ett sätt som fångar deras rörelse och påfrestande uppträde inne i salongen. De färgade ytorna har akvarellens skiftningar och ögon, munnar och minspel fångas med tuschets skarpa linjer, medan igelkottens borstade taggar ser ut att ha fästs på pappret med krita. Stilen är lekfull och varierad, snarare än särpräglad och tydligt knuten till just den hand som illustrerat. /…/ Hundsalongen som en spännande inledning till ett fortsatt originellt bilderboksberättande.” Martin Hellström

BTJ

”David Henson är en skicklig tecknare.”

"Hundsalongen har konstnärliga bilder och visar hur både drömmar och åsikter är föränderliga. Helhetsbetyg: 4." Mattias Käck

 

Hundsalongen

Om boken

Olle ska följa med mamma till jobbet, en hårsalong i stan. Han tar med sig hunden Andy, som tråkigt nog inte är någon riktig hund. Olle vill inget hellre än att ha ett alldeles eget husdjur.
"Absolut inte", säger mamma. "Hundar är vilda, högljudda och smutsiga. Och dumma!"Men då får Olle en idé: han ska bjuda in kvarterets hundar på en lyxig salongsbehandling! Då får mamma se att de minsann är jättegulliga, och att Olle kan ta hand om ett djur. Smart! Men det går inte riktigt som Olle har tänkt sig ...En härligt charmig och humoristisk bilderbokspärla med en alldeles egen twist på husdjurstemat!

David Henson, David Henson

Hundsalongen

 

Läs

Om boken

”Den här boken känns som en skänk från ovan. En fullträff!”
Ingalill Mosander, AftonbladetAtt knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. Läs – boken för dig som vill börja läsa är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år. En matig läsebok som räcker länge, fylld med humor och härliga bilder som stöd för läsningen.Svårighetsgraden trappas successivt upp: från superkorta berättelser med enstaka ord i versaler, till längre texter med fullständiga meningar. Små bokstäver introduceras gradvis och pedagogiskt. Nästan alla ord är en- eller tvåstaviga och har ljudenlig stavning. De tydliga, relaterbara berättelserna varvas med bilduppslag där läsaren får para ihop ord och begrepp med detaljer i bilden. Möt kon som började skolan, titta in hemma hos STOR och Liten och läs bak-och-fram med syskonen Rut och Rot. Sanna Borell, Hedvig Häggman-Sund och David Henson står för de träffsäkra illustrationerna.Katarina Kuick har tagit fram bokens texter med utgångspunkt från barnets tidiga läsprocess, utan pekpinnar och utan att tumma på intresseväckande, stimulerande innehåll. Hon har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och är verksam som översättare. 2009 vann hon Augustpriset tillsammans med Ylva Karlsson för boken Skriv om och om igen – en inspirationsbok för skrivsugna.

Katarina Kuick, Hedvig Häggman-Sund, Sanna Borell, David Henson

Läs

Skolan börjar snart ... och ingenting är klart!

Om boken

Den perfekta läsningen inför den pirriga skolstarten!

Boken är en blandning av textbok och bilderbok, anpassad för att passa de barn som tar steget från förskolan till skolan. Rolig högläsning med högt tempo och härligt humoristiska bilder.

"Om precis en vecka är det dags. Då ringer jag i klockan och barnen väller in genom dörren. Jag kan redan se dem framför mig, pigga och spralliga och nyfikna på vad som ska hända här i skolan. Några har nog fjärilar i magen, precis som jag hade på min första skoldag. Kanske är de lite nervösa för hur det ska gå. Men de behöver inte oroa sig, för här finns allt som behövs för ett första toppenår i skolan! Eller vänta nu, gör det verkligen det?"

Dagarna innan skolstarten kan kännas både spännande och nervösa, men det är inte bara barnen som kan vara pirriga! I den här rikt illustrerade boken får vi följa med en lärares sista förberedelser inför terminsstarten med en helt ny klass, hennes allra första egna klass!

Augustprisnominerade Elin Johanssons och illustratören David Hensons skolstartsbok är en rolig och varm bok för alla som snart ska börja skolan.

Elin Johansson, David Henson

Skolan börjar snart ... och ingenting är klart!

Nyheter

Charmigt om längtan efter ett husdjur

Olle längtar efter ett husdjur, men när han ska bevisa för sin mamma att han kan ta hand om en hund går saker snett. Bilderboken Hundsalongen, skriven och illustrerad av David Henson, innehåller roliga bilder och en relaterbar historia för den husdjurssugna femåringen.

Nya böcker i januari 2024

Välkommen till ett nytt bokår! Januari bjuder bland annat på en ny bilderbok om Mamma Mu och Kråkan och första delen i en helt ny serie om Röda Masken och de andra superhjältarna i Rosenhill. Dessutom får vi möta Måna Gast, ett litet spöke med talang för att lösa brott, i en ny bokserie för nybörjarläsarna. Och så får vi äntligen reda på hur det går för Vilma i tredje och sista delen i Augustin Erbas spänningstrilogi!

Knäck läskoden!

Att knäcka läskoden är både lockande, kul och svårt. ”LÄS – boken för dig som vill börja läsa” är perfekt att sätta i händerna på nybörjarläsare, vare sig de är fyra eller åtta år.

Om den pirriga väntan på att börja skolan

Skolan börjar snart ... och ingenting är klart! är en blandning av text- och bilderbok, anpassad för att passa de barn som tar steget från förskolan till skolan. Boken är den första i Rabén & Sjögrens nya skolstartsserie, och årets författare är Augustnominerade Elin Johansson – som själv är lärare.