Elin Lindell

Foto av:

Kajsa Göransson

Elin Lindell är författare och illustratör. I flera år arbetade hon som journalist på Kamratposten (KP). Hon har skrivit böckerna om Jördis, och om Jonny. 2023 kom den grafiska romanen Världens sämsta syster.

Relaterat

Ett moln i tajts

Om boken

"... en viktig bok som skickligt balanserar underhållande läsning samtidigt som den hanterar ett viktigt ämne. Lindells illustrationer är härliga, roliga och pricksäkra. En högläsningspärla för lågstadiet! Helhetsbetyg 5/5." BTJ
Hur känns det egentligen att börja skolan? Som en fisk som sprattlar i magen? Eller som en kräfta som gör kullerbyttor? Första skoldagen är här och Ture tar på sina favoritkläder, den rosa tröjan och de glittriga enhörningstajtsen, och sin nya ryggsäck. I skolan får man både lära sig saker man inte visste, och så får man leka! Men det är inte alla nya kompisar som är snälla. Micke i nya klassen är mest taskig och tycker att Ture har ”tjejkläder” – vad det nu är? Tur då att Ture har sina snälla morbröder, som färgar hans hår, kallar honom ”lilla molnet” och lär honom åka skateboard. Och så finns ju Ellen med smultronhåret som alltid vet vad man ska säga.En varm och finstämd berättelse om att börja skolan, om vänskap och stora känslor. Av DN-journalisten Emma Bouvin, med fyrfärgsillustrationer av Elin Lindell.

Emma Bouvin, Elin Lindell

Ett moln i tajts

Relaterade artiklar

Humor och allvar i berättelse om att börja skolan

Ett moln i tajts är en varm och finstämd berättelse om att börja skolan, om vänskap och stora känslor. Skriven av DN-journalisten Emma Bouvin, med fantasifulla fyrfärgsillustrationer av Elin Lindell.