Felicia Iversen

Foto av:

Alice Johansson

Felicia Iversen är född 1993 och har bott i Göteborg hela sitt liv. Efter gymnasiet gick hon som lärling hos en konstnär och efter det har hon bland annat studerat design och bildberättande. Hon debuterar som barnboksillustratör 2023, i samarbete med författaren Emmy Abrahamson.

Relaterat

Fotbollsstjärnor

Om boken

Hur fick Mbappé sin målgest? Hur gick det till när Asllani upptäcktes? Och varför blev Neuer egentligen målvakt? Den här är boken för alla som älskar fotboll - med sju berättelser om några av världens största fotbollsstjärnor och hur det var när de var unga och drömde om att bli proffs. Eller i alla fall hur det kan ha varit …
Bokens berättare är nämligen en pappa som hittar på historier för sin son, den fotbollsälskande nioåringen Harry. De handlar till exempel om Messis första resa till Barcelona, hur Ronaldo (den äldre) fick sitt tröjnummer och om när Haaland var på stenhårt träningsläger ordnat av hans egen mamma. ”Var det verkligen så där, pappa?” frågar alltid Harry när pappa berättat klart. ”Nja, det kan man förstås aldrig veta helt säkert”, svarar pappa med en blinkning.Fotbollsstjärnor är en annorlunda och kul bok späckad med kärlek till fotboll och spännande detaljer för alla som inte kan få nog av sporten. Berättelserna bygger på verkligheten men är helt skönlitterära, och boken är genomillustrerad med färgstarka bilder i realistisk stil. Kommer garanterat väcka läslust lika väl som spelglädje!

Johan Simonsson, Felicia Iversen

Fotbollsstjärnor

Relaterade artiklar

En labyrint full av gåtor, läskiga varelser och lömska fällor

Äventyret i vattenlabyrinten är första delen i en ny serie av hyllade Emmy Abrahamson och illustratören Felicia Iversen som här gör sin barnboksdebut. En fartfylld och humoristisk berättelse för hela familjen!