Gloria Kisekka-Ndawula

Foto av:

Kajsa Göransson

Gloria Kisekka-Ndawula är född 1993 i Uppsala och idag bosatt i Stockholm. Hon är utbildad musikalartist och sångare, men just nu främst verksam i andra delar av kulturbranschen. Idag arbetar hon på bibliotek och som skrivpedagog, men hon har även en bakgrund inom förskolan där hon jobbat med barn i olika åldrar med fokus på musik, scenkonst och vikten av ett normkritiskt litteraturutbud. Poesin är en grundpelare i allt hennes skrivande. Hon debuterade 2022 med bilderboken Det regnar hjärtan med bilder av Katarina Strömgård.

Relaterat

Det regnar hjärtan

Om boken

Zalwango är SÅ KÄR! Så kär att det pirrar överallt, så kär att hon måste krama ett träd, så kär att det regnar hjärtan överallt, på gångvägen till skolan, på lekplatsen ... Men namnet på den hon är kär i är faktiskt hemligt, så hon kallar den Käris i stället! När de tittar på varandra i klassrummet ser Käris kinder lite rosa ut, och varje dag sitter de bredvid varandra i matsalen. Är Käris kär i henne också? Ska Zalwango våga berätta vad hon känner?
En hyllning i text och bild till den första stora kärleken, den himlastormande och självklara. Gloria Kisekka-Ndawula debuterar med en bok att bli lycklig av. Bakom de makalösa bilderna står Katarina Strömgård.

Gloria Kisekka-Ndawula, Katarina Strömgård

Det regnar hjärtan

Relaterade artiklar

Till den första stora kärleken

Det regnar hjärtan är en hyllning i text och bild till den första stora kärleken, den himla-stormande och självklara. Bakom boken står debutanten Gloria Kisekka-Ndawula och Augustprisade Katarina Strömgård.