Ia Isaksson

Foto av:

Alice Johansson

Ia Isaksson, född 1980, bor i Göteborg där hon är verksam som forskare i nationalekonomi vid universitetet. Groda glasstrut pinne (2023) är hennes debut som barnboksförfattare. Inspirationen till bokens miljöer kommer från Fiskebäckskil på västkusten där Ia är uppvuxen på deltid.

Relaterat

Groda glasstrut pinne

Om boken

”En pärla! Helhetsbetyg: 5 av 5.” Christina Wedenmark, Bibliotektsjänst
My har sommarlov och pappa vill att hon ska lära sig simma. Det vill inte My. Det finns ju maneter. Och krabbor! Men pappa tjatar. Han tror att My kan få sommarkompisar på simskolan. My tittar på sin nya fina baddräkt, den är skimrande blå med en regnbåge. ”Okej då”, säger hon till slut.Groda, glasstrut, pinne säger barnen på simskolan. Det är så man ser ut när man tränar simtag. Det verkar så lätt för dem, de har inte ens simpuffar. På bryggan träffar My en annan vattenvägrare. Tillsammans får de en idé – kanske kan man träna simtagen på stranden först?Debutanten Ia Isaksson och den prisbelönta illustratören Hanna Klinthage har skapat en sommarvarm och färgsprakande berättelse om att få en kompis och att våga göra saker man är rädd för – i sin egen takt.

Ia Isaksson, Hanna Klinthage

Groda glasstrut pinne

Relaterade artiklar

Dramatik på simskolan

My dras motvilligt med på simskola bland krabbor och maneter. Alla andra verkar dessutom älska vatten. Men på bryggan sitter en kille som också vägrar… Groda glasstrut pinne har maxad sommarkänsla och stor igenkänning i både text och bild!