Johanna Thydell

Foto av:

Kajsa Göransson

Johanna Thydell är född 1980 och bor i Stockholm. Hon debuterade 2003 med ungdomsromanen I taket lyser stjärnorna, för vilken hon tilldelades både Augustpriset och debutantpriset Slangbellan. Sedan dess har hon skrivit ett flertal ungdomsböcker och flera älskade bilderböcker, exempelvis Dumma teckning! som även den nominerats till Augustpriset. Hon har även arbetat som journalist, krönikör, redaktör och översättare samt var under flera år en del av podcasten Superältarna tillsammans med Jenny Jägerfeldt.

Relaterat

Tomtarnas tävling

Om boken

Ett magiskt juläventyr med humor, värme och full fart, i 24 lagom långa kapitel att läsa tillsammans under hela december fram till julafton.
Vill du åka med i tomtens släde? Så står det på affischen som är uppsatt utanför godisaffären i Tomtelandets huvudstad. En av jultomtens slädtomtar har hoppat av, och nu ska åtta utvalda tomtenissar kämpa om platsen i en stor tävling. För åttaåriga, nyinflyttade tomtenissen Noel vore det en dröm att vinna. Tänk att få följa med jultomten till jorden, dela ut klappar, se en riktig människa och kanske få nya vänner på samma gång!Men vägen dit är lång. Tillsammans med en väldigt liten ren måste Noel ta sig igenom alla knasiga deltävlingar – skotta renbajs, hugga den snyggaste julgranen, klara av det värsta ovädret – hela vägen till den stora finalen. Noel är minst av alla och inte bäst på något särskilt. Kan han verkligen få drömmen att gå i uppfyllelse?Bakom berättelsen står den Augustprisade författaren Johanna Thydell och de stämningsfulla bilderna är gjorda av Lisa Moroni.

Johanna Thydell, Lisa Moroni

Tomtarnas tävling