Nour El Refai

Foto av:

Kajsa Göransson

Nour El Refai, skådespelerska och komiker, är född 1987 i Libanon och uppvuxen i Skåne.

Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker. Hon är känd från olika komikerscener och för de egna hyllade föreställningarna En komisk depression och Nour El Refai – säger skämt i ca 75 minuter. Som skådespelare syns hon bland annat i Bonusfamiljen och i Trolltider (Svt:s julkalender 2023). Hon har också medverkat som programledare i många sammanhang, bland annat i Melodifestivalen och i Masked singer.

Relaterat

Vad skrämmer mamma?

Om boken

Dito älskar att leka, och det gör mamma också. Hon är busig och rolig och hittar på de bästa lekarna. Men Dito älskar inte när det är dags att lägga sig. Då är mamma så där tråkigt vuxen. När sista boken är läst och man måste släcka stora lampan, då blir allt så ensamt och läskigt och mörkt. Mamma verkar inte förstå, hon säger att det inte finns någonting att vara rädd för. Men det tror inte Dito på, han ska ta reda på vad som skrämmer mamma!
Den hyllade komikern Nour El Refai debuterar med en varm, humoristisk och träffsäker berättelse om barns och vuxnas rädslor och hur man pratar om dem. Emma Göthner står för de finurliga, fartfyllda illustrationerna.

Nour El Refai, Emma Göthner

Vad skrämmer mamma?

Relaterade artiklar

Nour El-Refai debuterar som bilderboksförfattare

Den hyllade komikern och skådespelaren Nour El Refai bokdebuterar med Vad skrämmer mamma?. En bok om känslor och rädslor med finurliga bilder av Emma Göthner.