Olga Nycander

Foto av:

Albin Händig

Olga Nycander (född 1995) bor i Stockholm och är formgivare, illustratör och konstnär. Hon är utbildad på Östra Grevie folkhögskola, Nyckelviksskolan och Konstfack. Olga Nycander debuterar som illustratör med Du får vara hund: Tre berättelser om kärlek (text Lise Indahl). En bok om att gå på mellanstadiet och vara kär, något som ju kan vara roligt, pirrigt, hemligt, pinsamt, jobbigt, spännande och alldeles underbart.

Under Olgas egen mellanstadieperiod hittade hon sitt lugn i att måla, pyssla och bygga avancerade dockhus med hissar och lampor tillsammans med sin kompis, allt under stort hemlighetsmakeri så att inte de andra i klassen fick veta.

Relaterat

Du får vara hund

Om boken

Att vara kär kan vara roligt, pirrigt, hemligt, pinsamt, spännande och underbart. Men det betyder inte att det är lätt. Det vet huvudpersonerna i den här boken.
Frans är orolig för sin framtid. På lågstadiet tänkte han inte ett dugg på vad andra skulle tycka om det han sa eller gjorde. Så är det inte längre. När Agnes med det lockiga håret vill att de ska vara ihop är katastrofen ett faktum. Total kortslutning uppstår i hans skalle.Cissi och Elli tycker att det är praktiskt att vara kär i samma kille. Elli är modigare än Cissi som måste tänka efter före, men tillsammans vågar de vad som helst.Moa blir kär i nya killar hela tiden. Den ena är tristare än den andra tycker hennes bästis. Ärligt talat är faktiskt hundar betydligt sötare – och roligare att vara med.Rakt, enkelt och underfundigt berättar Lise Indahl om kärlek ur tre mellanstadiebarns perspektiv. Olga Nycanders roliga bilder kompletterar stämningen perfekt.

Lise Indahl, Olga Nycander

Du får vara hund

Relaterade artiklar

Mitt i prick om kärlek

Att vara kär kan vara roligt, pirrigt, hemligt, pinsamt, spännande och underbart. Men det betyder inte att det är lätt. Det vet huvudpersonerna i den här boken. Genom tre varma och kloka berättelser med olika ingångar berättar Lise Indahl om kärlek ur tre mellanstadiebarns perspektiv. Olga Nycanders roliga bilder kompletterar stämningen perfekt.