Våra nya böcker i april 2022

Illustration av:

Ellen Ekman

Publicerad:

2022-04-01

Dinosaurier och klassiska sagor för de minsta, kära återseenden med de älskade spöksystrarna, kompisarna Hugo och Vilma och en helt ny spökserie av Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem. Och mycket, mycket mer. Välkommen till en ny bokmånad!

LÄSÅLDER 0-3

Hej dino! Tyrannosaurus rex och Hej dino! Diplodocus

Lär känna tyrannosaurus rex, den läskigaste köttätaren någonsin, och Diplodocus, dinosaurien med den enorma kroppen och det pyttelilla huvudet! Två färgglada faktaböcker för de allra minsta dinosaurieälskarna.

Första sagoboken av Catarina Kruusval

En sagoskatt för de minsta med fem av våra mest klassiska folksagor i en version som passar perfekt för 1-3-åringarna: med mycket bilder och lagom mycket text.

Min egen bok av Laura Di Francesco

Välkommen till världen, älskade barn! I den här förtrollande vackra boken kan familjen fylla i alla milstolpar och viktiga händelser från barnets första år. En bok att spara livet igenom, och en perfekt gåva till alla nyblivna föräldrar, till babyshower, dop eller namngivning.

LÄSÅLDER 3-6

Är du rädd, Stella? av Susanne Trydal och Ellen Ekman

Stellas storasyster Agnes ska vara barnvakt ett par timmar. De släcker ner och samlar alla gosedjur i sin koja. Men så ser plötsligt Agnes lurig ut och vill berätta spökhistorier, om Stella vågar alltså! Det vågar Stella, i alla fall nästan. Men vem blir egentligen mest rädd? En rolig bok om syskon, det bästa och värsta som finns.

Det som känns förbjudet av Annica Hedin och Hanna Klinthage

Har du petat en snorkråka under stolen nån gång? Eller råkat tjuvtitta i en påse med paket? Det finns faktiskt rätt mycket som vi människor gör, fast det känns förbjudet. Vi kan bara inte låta bli! Med både humor och allvar skildrar Annica Hedin och Hanna Klinthage sånt vi alla gör, lite i hemlighet.

Den lilla lilla sjöjungfrun av Klara Nordin Stensö

Långt, långt nere under vattenytan lever sjöjungfrurna. Där bor också en stor familj med sex systrar. Det är den lilla lilla sjöjungfruns familj. Att vara yngst i syskonskaran har sina fördelar, men när de stora systrarna ska göra storasystersaker som att simma upp till Ytan får den minsta sjöjungfrun inte följa med.

En hemlig väg av Katarina Strömgård

Lo längtar efter sin mormor. Men mormor är på sjukhus, och Lo får inte hälsa på. Vilken tur då att hon har Silvring, den hemliga katten som bor inne i sovrumsväggen. För en hemlig katt känner förstås till en hemlig väg, en hemlig väg som går hela vägen till mormor på sjukhuset!

Pippi Långstrump: Nya sommarlovsboken av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

I den här boken ryms allt från rolig läsning, kluriga strandpyssel, bingo, labyrinter, korsord, färgläggning till mycket annat spännande som räcker hela sommaren. För barn från 4 år och uppåt!

LÄSÅLDER 6-9

Det instängda spöket och Det rädda spöket av Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem

Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem är tillbaka med en ny serie för 6-9-åringarna. Det blir fart och fläkt, tokiga karaktärer, knäppa uppfinningar men framför allt SPÖKEN! Böckerna i Spökräddar-serien är genomillustrerade och funkar både som högläsning och för den som kommit en bit på väg med sitt eget läsande. Och var inte rädda, spökena i de här böckerna är nästan alltid snälla ...

Spökljuset av Mårten Melin och Hanna Granlund

Skolan som spöksystrarna Maj och Nila går på måste spara pengar, det har några politiker bestämt. Rektor Sonja är inte glad, för det betyder att de inte kan bjuda barnen på frukt längre. Men då dyker Annabell upp, spöket som bor på skolans vind - och hon kan en hel del spökkonster som hon tror kan hjälpa skolan ...

Farligt på en fredag av Emelie Andrén och Veronica Ljunglöf

Den här fredagen känns allt farligt! Hugos och Vilmas klass är på besök på ett museum som ligger i en gammal borg där det sägs spöka. Redan kvällen innan tycker Hugo att det känns läskigt att åka till borgen, och inte blir det bättre när Vilma och Amir föreslår att de ska smita från klassen och gå på egen upptäcktsfärd ...

LÄSÅLDER 9-12

Cirkusbjörnen av Kerstin Lundberg Hahn

Tvillingarna Alba och Elio är föräldralösa och har rymt från sin styvfar. De har slagit följe med Cirkus Caselli där de har de sina nya vänner, men de oroar sig för att styvfadern ska komma dem på spåren. Men han tror ju att de är döda, och de döda jagar man inte. Eller? 

Jordängel av Pascale Vallin Johansson

Solveig har precis flyttat in i en nyrenoverad lägenhet som för länge sen var en del av Beckomberga mentalsjukhus. Hon är inte helt nöjd med flytten utan hade hellre bott kvar inne i stan, men när hon träffar den mystiske Daniel blir det början på ett spännande äventyr.

LÄSÅLDER 12-15

Vi ska ju bara cykla förbi av Ellen Strömberg

Manda och Malin går vårterminen i nian, de är bästisar och bor i ett litet samhälle där det verkligen inte händer mycket. Malin och Manda kallas "cyklarna" för att de så ofta cyklar omkring i jakt på något spännande – en snygg kille, en fest, lite kärlek, vad som helst. När den snyggaste killen Manda någonsin sett börjar jobba på pizzerian känner hon att nu äntligen kan livet börja! Men hur intresserad är han egentligen av henne, är hon inte alldeles för vanlig för honom? Och hur intresserad är hon, när allt kommer omkring?

LÄSÅLDER: UNGA VUXNA

Den andra staden av Helen Ekeroth

I Lux Malmö lever magin sitt eget liv och drar till sig osynliga väsen. I Dimos Malmö – det försvunna Malmö utan magi – håller miljökatastrofer och kriminalitet på att förstöra staden. Lux och Dimo möts utan att veta hur sammanlänkade deras öden kommer att bli. Men med fiender på båda sidorna kan de inte lita på någon. Kanske inte ens på varandra.

Relaterat

Pippi Långstrump: Nya Sommarlovsboken

Om boken

Roligt pyssel med Pippi Långstrump som räcker hela sommaren!

Äntligen sommarlov! Vad passar bättre än att fira in sommaren med Pippis nya sommarlovsbok.

I den här boken ryms allt från rolig läsning, kluriga strandpyssel, bingo, labyrinter, korsord, färgläggning till mycket annat spännande som fyller ut sommarens dagar. Här finns inga långtråkiga stunder!

En rolig aktivitetsbok i ett bra format för barn från 4 år och uppåt!

Astrid Lindgren, Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrump: Nya Sommarlovsboken

En hemlig väg

Om boken

När Lo är sjuk brukar mormor komma och passa henne, men nu går inte det. För mormor har också blivit sjuk och ligger på sjukhus. Lo får inte hälsa på fast hon känner sig pigg. Men Lo längtar så! Vilken tur då att hon har Silvring. Silvring är en hemlig katt. Och en hemlig katt känner förstås till en hemlig väg, en hemlig väg som går hela vägen till mormor på sjukhuset!

Ett magiskt bilderboksäventyr av Katarina Strömgård. I text och bild skildras ömsint den starka längtan efter mormor och lyckan i att ha en hemlig vän.

En fristående uppföljare till En hemlig katt.Katarina Strömgård, Katarina Strömgård

En hemlig väg

Är du rädd, Stella?

Om boken

Stellas storasyster Agnes ska vara barnvakt ett par timmar, när mamma och pappa ska på föräldramöte. Den här gången är Agnes inte så intresserad av att leka, men Stella vill bygga koja, och efter lite tjat hjälper hennes storasyster till. Det blir en magnifik, stor och mysig koja! Stella och Agnes släcker ner och samlar alla gosedjur därinne. Men så ser plötsligt Agnes lurig ut och vill berätta spökhistorier, om Stella vågar alltså! Det vågar Stella, i alla fall nästan. Men vem blir egentligen mest rädd?

En rolig bok om syskon, det bästa och värsta som finns. Den fristående uppföljaren på Se upp, Stella!

Susanne Trydal har tidigare skrivit en fantasytriologi för mellanåldern och med serien om Stella och hennes syster gör hon sina första bejublade bilderböcker tillsammans med Ellen Ekman. Ellen är serieskapare med en hel rad bilderböcker med roliga och actionfyllda vardagsskildringar bakom sig, mest kända är hennes egna böcker om Idde och Hajen.

Susanne Trydal, Ellen Ekman

Är du rädd, Stella?