bok

Den lilla lilla sjöjungfrun

Klara Nordin Stensö

Författare

Klara Nordin Stensö

Illustratör

Beskrivning

2022-04-19
Svenska
3-6

Författare

Klara Nordin Stensö

Formgivare omslag

Saga Bergebo

Långt, långt nere under vattenytan, nere i havets djupaste djup finns en helt annan värld. Där lever sjöjungfrurna. Med sina blanka, smidiga fenor simmar de fort och vant i havet. Där bor också en stor familj med sex systrar. Det är den lilla lilla sjöjungfruns familj. Att vara yngst i syskonskaran har sina fördelar, men när de stora systrarna ska göra storasystersaker som att simma upp till Ytan får den minsta sjöjungfrun inte följa med. De säger att hon är för liten och måste stanna hemma!

Debutanten Klara Nordin Stensö frossar i undervattensmiljön med stor humor och djupdyker i hur det är att vara utanför.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2022-04-19

Produktion

Papper

Arctic matt/G-print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129735185

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

288

Vikt (kg)

0.363

Bredd (mm)

225

Recensioner

Sydsvenskan

”Denna debut är en humoristisk berättelse om hur svårt det kan vara att vara yngst.”

Shora Esmailian

Dagens Nyheter

”'Den lilla, lilla sjöjungfrun' är en riktigt liten läsquenell. Annorlunda och humoristisk.”

 

Den stora påskjakten

Om boken

Det är påsk och hela släkten är samlad. De vuxna förbereder helgen, bakar, städar och fixar. Men kusinerna har tråååkigt, de har redan lekt allt man kan leka och gjort allt man kan göra. Då kommer mormor med en alldeles speciell lapp, för på den står en ledtråd. En ledtråd till påskjakten!
Häng med kusinernas på skattjakt hela trädgården runt. På lappen finns en ledtråd till ett hemligt ställe, och där finns en ny lapp, till ett nytt ställe och så fortsätter jakten. Lapparna gömmer sig vid bäcken, i vedboden, barnens sängar ja till och med i nåns ficka. Tillslut med lite list och samarbete hittar ni kanske godisskatten?Systrarna Klara Nordin Stensö och Mimmi Nordin gör sin första bok tillsammans. Ett fartfyllt påskäventyr med ledtrådar och finurligheter som engagerar stora som små.

Klara Nordin Stensö, Mimmi Nordin, Klara Nordin Stensö

Den stora påskjakten

 

Relaterat

Nyheter

Humoristisk debut om att vara yngst

Debutanten Klara Nordin Stensö inspireras av H.C. Andersens klassiker, men fångar en annan historia. Den lilla lilla sjöjungfrun är en sprakande bildfest och en fyndig djupdykning i utanförskap och lillasyster sjöjungfrus triumf.

Våra nya böcker i april 2022

Dinosaurier och klassiska sagor för de minsta, kära återseenden med de älskade spöksystrarna, kompisarna Hugo och Vilma och en helt ny spökserie av Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem. Och mycket, mycket mer. Välkommen till en ny bokmånad!