Ramona Badescu

Media

Pressbilder
Ramona Badescu, född 1980 i södra Rumänien, kom till Frankrike som elvaåring. 2001 började hon skriva för barn. Hittills har det blivit tre små böcker om den bedårande trädgårdselefanten Pomelo. Ramona bor i Marseille.

Relaterat

Pomelo och färgerna

Om boken

Pomelos liv börjar plötsligt kännas färglöst. Men när han tar sig en närmare titt på trädgården runt om maskrosen han bor under, upptäcker han att världen formligen exploderar av färger. Han ser färger överallt och får färg-feeling! Han upptäcker det vita, och gör snabeln upp när han ser det vita pappret på den vita sidan. Han dör nästan av förtjusning över den fantastiska gula maskrosen som slår ut med ett: plopp! Han älskar apelsinernas härligt syrliga orange! Men gillar inte kärlekens mesiga rosa skimmer.

Pomelos färgupplevelser är känsloladdade och varierade; allt från hans egen rosa bakdel till den sköna, gröna färgen på Rita, grodan som är hans (obesvarade) kärlek. Och boken slutar med att Pomelo faktiskt är jättenöjd med att vara rosa elefant i en regnbågsfärgad värld.

Med över 100 sidor roliga, lekfulla och färgglada bilder är detta en ljuvlig bok att upptäcka och utforska. Som alltid när Pomelo är i farten är det en bok som är lika kul för barn som för vuxna, Ramona Badescu och Benjamin Chaud har många fans i båda kategorierna.

Läs också Pomelo och motsatsorden, perfekt för förskolan och skolan, och Pomelo blir stor, som leker med storleksförhållanden och format av olika slag.

Ramona Badescu, Benjamin Chaud

Pomelo och färgerna