Kevin Brooks

Media

Pressbilder

Kevin Brooks växte upp i Pinhoe nära Exeter i sydvästra England med två bröder, en äldre och en yngre. Kevins pappa dog 1979, men hans mamma bor kvar i barndomsstaden. Kevin Brooks studerade psykologi och filosofi vid universitetet i Birmingham. Han bor nu med sin fru i Manningtree - Englands minsta stad.

Kevin Brooks har i hela sitt vuxna liv försökt försörja sig på musik, konst eller skrivande. Han har dock tvingats skaffa "riktiga" jobb för att överleva. Bland annat har han arbetat som läskförsäljare på London Zoo, på en järnvägsstation och ett krematorium. Med detta i bagaget njuter han nu fullt ut av att vara författare.

I en intervju på internet säger Kevin att:
"Jag älskar att skriva, det är vad jag gör hela tiden - tänker, skriver, skapar nya världar. För första gången i mitt liv vaknar jag på morgonen och ser fram emot att få gå till jobbet. Jag får kliva upp när jag vill, ha vilka kläder jag vill, jag behöver inte raka mig varje dag och jag kan gå långa promenader med min underbara hustru och vår hund precis när jag vill. När jag får frågan vad jag sysslar med, kan jag nu stolt svara: Jag är författare, i stället för att svävande svara: Hmm, jag jobbar på järnvägsstationen, men...

Kevins litterära förebilder är bland andra Jack Kerouac, Raymond Chandler, Cormac McCarthy och J D Salinger. Och det märks på hans stil!

Relaterat

Jagad

Om boken

Sextonåriga Em Watts, som i Airhead fick sin hjärna transplanterad till supermodellen Nikkis kropp, är på flykt. På flykt undan skolan, jobbet, sin familj, sina vänner, sig själv. Alla hon bryr sig om är rasande på henne och hela hennes tillvaro är på väg att krackelera.

Jagad är den tredje och avslutande delen i Meg Cabots Airhead-trilogi och tar vid precis där Att vara Nikki slutade. Alla trådar knyts samman och boken lämnar ingen läsare besviken.

Meg Cabot, Kevin Brooks, Maggie Stiefvater

Jagad

Om jag inte hade sett honom

Om boken

Storbritanniens mest lovande ungdomsboksförfattare! Sedan debuten med Martyn Pig har han varit nominerad till Carnegie Medal, Guardian Fiction Award, Booktrust Prize och hans böcker har blivit uppskrivna av samtliga recensenter och älskade av en stor läsekrets. En varm sommardag på den lilla ön ser Caitlin en kille gå över gatan. Hon kan inte ta ögonen ifrån honom. Lucas är den märkligaste och vackraste kille hon någonsin har sett. Och ju mer hon lär känna honom desto mer tycker hon om honom. Men i det lilla, isolerade ö-samhället gör folk nästan vad som helst för att bli av med honom, utbölingen. Caitlin försöker hitta förklaringar och orsaker, men till sist är hon tvungen att stå upp för det hon känner är rätt, innerst inne. Levande karaktärer och en välvävd berättelse om utanförskap, kärlek och mod. En blandning av mystisk deckare och smäktande kärleksroman. Perfekt sommarläsning för tonårstjejen! Vägen till skrivandet har inte varit spikrak för Kevin Brooks. Innan debuten med Martyn Pig arbetade han (bland annat) på en bensinstation, på London Zoo, på ett krematorium, på ett postkontor och på en järnvägsstation. Hans första bok Martyn Pig blev nominerad till flera prestigefyllda priser. Hans andra bok Om jag inte hade sett honom är ännu vassare, ännu mer spännande, djupare, mer gripande - helt enkelt ännu bättre. Översättare: Mona Eriksson Sagt om Om jag inte hade sett honom: "Du kommer att vilja berätta för alla hur bra den är." Sunday Times "En gripande berättelse som bekräftar författarens otvivelaktiga talang." Financial Times "Det här är en av de bästa ungdomsböcker jag någonsin har läst." Dunmow Observer "Det skulle dessutom kunna bli en fantastisk film och det är synd att James Dean inte kan spela Lucas ..." The Guardian Andra böcker: Martyn Pig, 2003

Kevin Brooks

Om jag inte hade sett honom