bok

Martyn Pig

Kevin Brooks

Författare

Beskrivning

2003-05-21
12-15

Författare

Kevin Brooks

Smart mordmysterium med överraskande slut! En spännande ungdomsdeckare som är fylld av överraskningar och fyndiga infall. Man påminns om JD Salingers romangestalter och Sherlock Holmes slutledningsförmåga. Martyn Pig är en kille med ett fult namn och ett miserabelt liv. Hans mamma har lämnat hemmet och hans pappa är en patetisk, självömkande bråkstake med alkoholproblem. När Martyns pappa dör av en olyckshändelse har Martyn två val - han kan antingen berätta för polisen vad som har hänt, eller så kan han göra sig av med kroppen och fortsätta leva sitt liv som om ingenting har hänt. Han bestämmer sig för det sista alternativet. Med hjälp av sin tjejkompis Alex påbörjar han projektet som kommer att få ödesdigra konsekvenser. Kevin Brooks har studerat psykologi och filosofi på universitetet i Birmingham. Innan han blev författare arbetade han bland annat på London Zoo, en järnvägsstation och ett krematorium! Han är gift och bor i Manningtree som officiellt är Englands minsta stad. Kevin Brooks litterära förebilder är Jack Kerouac, Raymond Chandler och JD Salinger. Och det märks på hans stil! Martyn Pig är hans första bok men han har redan skrivit ytterligare en ungdomsbok: Lucas. Översättning: Ann-Margret Forsström

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Martyn Pig

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-05-21

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658903

Antal Sidor

240

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.418

Bredd (mm)

132

 

Jagad

Om boken

Sextonåriga Em Watts, som i Airhead fick sin hjärna transplanterad till supermodellen Nikkis kropp, är på flykt. På flykt undan skolan, jobbet, sin familj, sina vänner, sig själv. Alla hon bryr sig om är rasande på henne och hela hennes tillvaro är på väg att krackelera.

Jagad är den tredje och avslutande delen i Meg Cabots Airhead-trilogi och tar vid precis där Att vara Nikki slutade. Alla trådar knyts samman och boken lämnar ingen läsare besviken.

Meg Cabot, Kevin Brooks, Maggie Stiefvater

Jagad

Om jag inte hade sett honom

Om boken

Storbritanniens mest lovande ungdomsboksförfattare! Sedan debuten med Martyn Pig har han varit nominerad till Carnegie Medal, Guardian Fiction Award, Booktrust Prize och hans böcker har blivit uppskrivna av samtliga recensenter och älskade av en stor läsekrets. En varm sommardag på den lilla ön ser Caitlin en kille gå över gatan. Hon kan inte ta ögonen ifrån honom. Lucas är den märkligaste och vackraste kille hon någonsin har sett. Och ju mer hon lär känna honom desto mer tycker hon om honom. Men i det lilla, isolerade ö-samhället gör folk nästan vad som helst för att bli av med honom, utbölingen. Caitlin försöker hitta förklaringar och orsaker, men till sist är hon tvungen att stå upp för det hon känner är rätt, innerst inne. Levande karaktärer och en välvävd berättelse om utanförskap, kärlek och mod. En blandning av mystisk deckare och smäktande kärleksroman. Perfekt sommarläsning för tonårstjejen! Vägen till skrivandet har inte varit spikrak för Kevin Brooks. Innan debuten med Martyn Pig arbetade han (bland annat) på en bensinstation, på London Zoo, på ett krematorium, på ett postkontor och på en järnvägsstation. Hans första bok Martyn Pig blev nominerad till flera prestigefyllda priser. Hans andra bok Om jag inte hade sett honom är ännu vassare, ännu mer spännande, djupare, mer gripande - helt enkelt ännu bättre. Översättare: Mona Eriksson Sagt om Om jag inte hade sett honom: "Du kommer att vilja berätta för alla hur bra den är." Sunday Times "En gripande berättelse som bekräftar författarens otvivelaktiga talang." Financial Times "Det här är en av de bästa ungdomsböcker jag någonsin har läst." Dunmow Observer "Det skulle dessutom kunna bli en fantastisk film och det är synd att James Dean inte kan spela Lucas ..." The Guardian Andra böcker: Martyn Pig, 2003

Kevin Brooks

Om jag inte hade sett honom

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff