Bali Rai

Foto av:

Okänd
Jag är en brittisk författare med asiatisk härkomst. (o)planerat bröllop är min debutroman och den utspelar sig i min hemstad Leicester. Jag bodde i London i fem år där jag studerade statsvetenskap vid Southbank University. Efter det att jag avslutat mina studier har jag haft en mängd olika jobb - de flesta extremt tråkiga med undantag för ett nattklubbsjobb som var riktigt roligt!

Det tog 1 ½ år att skriva (o)planerat bröllop. Det är en roman om generationsklyftor och om mötet mellan österländsk och västerländsk kultur. Den handlar också om hur det är att vara en ung asiatisk engelsman i det nya millenniet. Det är också en rolig berättelse om vänskap, den första kärleken och om att strunta i skolregler, något som jag ofta gjorde själv.

Berättelsen är i det avseendet självbiografisk. Manny påminner mycket om mina kusiner och mina engelska vänner och intresset för Liverpool Football Club kommer uteslutande från mig. Jag hoppas att jag kan fortsätta skriva romaner och noveller professionellt. Jag skulle vilja skriva vuxenromaner och filmmanus, men jag kommer fortsätta skriva böcker för tonåringar och unga vuxna. 

Relaterat

Ängeln

Om boken

Det är elva månader sedan Sophie försvann och Jit har tröttnat på att vänta på svar han aldrig får.
Tillsammans med Sophies bästa kompis Jenna börjar han nysta i de mystiska omständigheterna kring Sophies försvinnande. Det visar sig snart att fler tjejer är anmälda försvunna - kan de vara en seriemördare på spåret?

En nervpirrande thriller som griper tag från första sidan av Bali Rai, författaren till succéboken (o)planerat bröllop.

Bali Rai

Ängeln