bok

Ryktet

Bali Rai

Författare

Beskrivning

2006-09-20
12-15

Författare

Bali Rai

Nya dealare har tagit över efter Buster - nu är det Divy som styr. Eftersom Divy och Jaz är kusiner blossar konflikterna snabbt upp mellan Jaz och resten av gänget. Det blir inte bättre av att någon golar till polisen och att allt tyder på att det är Nanny som läcker. Nanny har inget annat val än att lämna stan. Billy och de andra försöker försvara Nannys rykte men det leder bara till att problemen växer …

Fortsättning på kritikerrosade Välkommen till ghettot.

Bali Rai är född 1971, bosatt i Leicester, Storbritannien. Han debuterade med (o)planerat bröllop 2002 och 2003 kom Välkommen till ghettot.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

The Whisper

Originalspråk

Svenska

Översättare

Anna Petersson

Publiceringsdatum

2006-09-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243051

Antal Sidor

272

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.421

Bredd (mm)

132

 

Ängeln

Om boken

Det är elva månader sedan Sophie försvann och Jit har tröttnat på att vänta på svar han aldrig får.
Tillsammans med Sophies bästa kompis Jenna börjar han nysta i de mystiska omständigheterna kring Sophies försvinnande. Det visar sig snart att fler tjejer är anmälda försvunna - kan de vara en seriemördare på spåret?

En nervpirrande thriller som griper tag från första sidan av Bali Rai, författaren till succéboken (o)planerat bröllop.

Bali Rai

Ängeln

Relaterat

Jag tappade min tand

Om boken

Jag tappade min tand är en galen bilderbok på rim fyller ett hål i barnboksutgivningen. Boken bjuder på stor igenkänning i det fascinerande och speciella med att ha en lös mjölktand.
"Jag vickar och vickar och ingenting händeroch så kan det va när man vickar på tänderMan vickar och vickar i massor av darMan vickar och vickar, men tanden är kvar"En tand sitter löst, jättejättelöst. Den hänger bara på en tunn, tunn tråd i gapet. Det är så frestande att vicka, vicka, och vicka. Men så P L O P P lossnar faktiskt tanden. Äntligen! Tanden är ute, men var tog den vägen? Kvar är bara en glugg.Jag tappade min tand är skriven av uppmärksammade rimmästaren Nils Andersson som 2021 prisades med Lennart Hellsing-stipendiet. Illustrationerna är gjorda av populära finska Sanna Mander som belönats med Finlandiapriset och Rudolf Koivu-priset i hemlandet. Detta är Andersson och Manders första samarbete i bokform.Presstexter om Nils Anderssons tidigare böcker:”Våra stadsdjur är något så sällsynt som en bok som är rolig från början till slut.” Expressen”Nils Anderssons fyndiga rim ökar lusten att resten av dagen tala på vers .” Sydsvenskan”Rent språkligt är boken en pralin – med ordglädje som främsta eftersmak.” DN

Nils Andersson, Sanna Mander

Jag tappade min tand

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor