bok

Välkommen till ghettot

Bali Rai

Författare

Beskrivning

2003-10-02
Unga vuxna

Författare

Bali Rai

"En för alla, alla för en! Bråkar du med en av oss, får du göra upp med oss alla."

Billy, Jas, Della, Will och Ellie bor mitt i betongen, i vad de själva kallar ghettot, området utanför stan där det är viktigt att man håller ihop, stenhårt. Ingen kommer åt dig när du hör till ett gäng. När gänget hittar en väska full av pengar får de stora problem och tillvaron blir farlig, mycket farlig.

En snabb, cool thriller som utspelar sig mitt i den skitiga vardagen i Leicester, Storbritannien. Bali Rai befinner sig i verkligheten, den som inte alltid skildras i litteraturen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originaltitel

The Crew

Originalspråk

Svenska

Översättare

Olov Hyllienmark

Publiceringsdatum

2003-10-02

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879400

Antal Sidor

272

Ryggbredd (mm)

21

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.434

Bredd (mm)

132

 

Ängeln

Om boken

Det är elva månader sedan Sophie försvann och Jit har tröttnat på att vänta på svar han aldrig får.
Tillsammans med Sophies bästa kompis Jenna börjar han nysta i de mystiska omständigheterna kring Sophies försvinnande. Det visar sig snart att fler tjejer är anmälda försvunna - kan de vara en seriemördare på spåret?

En nervpirrande thriller som griper tag från första sidan av Bali Rai, författaren till succéboken (o)planerat bröllop.

Bali Rai

Ängeln

Relaterat

Loranga, Masarin & Dartanjang

Om boken

Loranga är pappa till Masarin. De bor tillsammans på en gård där de gör lite som de vill. Loranga vill inte jobba, eftersom han inte kan tänka sig att förstöra sina bästa år. På gården bor också Lorangas pappa, Dartanjang, som är ganska klen och virrig av sig. Ena dagen är han rörmokare, nästa hund, och emellanåt är han sig själv och då är det inte alls roligt. Masarin tar det mesta med ro, vilket är bra när man har en lada är full av hungriga tigrar och en giraff som springer runt och stjäl sängar och förstör garagetak ...
En fullkomligen befriande galen berättelse, till glädje för nya och gamla läsare! Loranga, Masarin och Dartanjang utkom första gången 1969, men är fortfarande minst sagt modern med sina lekfulla, livsbejakande och absurda karaktärer i en helt fri tillvaro utan måsten och pekpinnar. Den här nya fina utgåvan har samma klassiska illustrationer som originalet, men nu i färg för en ännu mer sprakande läsupplevelse.

Barbro Lindgren, Barbro Lindgren

Loranga, Masarin & Dartanjang