bok

Rani & Sukh

Bali Rai

Författare

Beskrivning

2004-08-20
Unga vuxna

Författare

Bali Rai

Rani är den absolut bästa tjejen i hela skolan, tycker Sukh. Hon är den vackraste tjej han någonsin sett och han tänker på henne hela tiden. Rani kan inte heller sluta tänka på honom. Hans bärnstensfärgade ögon, läpparna man bara vill kyssa... Men ibland kan det räcka att ha fel efternamn. Deras familjer kommer aldrig att acceptera deras kärlek, något som får ödesdigra konsekvenser. Rani & Sukh är en tragisk, sorglig - och underbar - berättelse om omöjlig kärlek. Romeo och Julia för 2000-talet. När Bali Rai skriver är det med humor, det svänger och det handlar om den nya världen, den värld av blandade kulturer och bakgrunder som vi i väst faktiskt lever i sedan länge. De enda som inte fattat det är de vuxna, för ungdomarna är det den verklighet de vuxit upp i. "Rai har en samhällsomstörtande skärpa." Times Literary Supplement "Bali Rai har förmågan att skriva om världen som tonåringarna ser den." Unison Magazine

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originaltitel

Rani & Sukh

Originalspråk

Svenska

Översättare

Katarina Jansson

Publiceringsdatum

2004-08-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879653

Antal Sidor

336

Ryggbredd (mm)

25

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.509

Bredd (mm)

132

 

Ängeln

Om boken

Det är elva månader sedan Sophie försvann och Jit har tröttnat på att vänta på svar han aldrig får.
Tillsammans med Sophies bästa kompis Jenna börjar han nysta i de mystiska omständigheterna kring Sophies försvinnande. Det visar sig snart att fler tjejer är anmälda försvunna - kan de vara en seriemördare på spåret?

En nervpirrande thriller som griper tag från första sidan av Bali Rai, författaren till succéboken (o)planerat bröllop.

Bali Rai

Ängeln

Relaterat

Zeina & Nalle och det hemligaste

Om boken

Zeina & Nalle har hunnit börja åttan och blivit tillsammans i den tredje delen av den populära serien. Med stor lyhördhet för jargong och tonläge skildras händelserna ömsom ur Zeinas, ömsom ur Nalles perspektiv. Zeina och Nalle har inlett ett passionerat förhållande. Nyförälskade och heta upptäcker de varandra på alla hemliga sätt. I mer än en månad är de tillsammans i ett enda långt lyckorus. Men en morgon vaknar Zeina och känner sig som värsta gifta hustrun. "Vad håller jag på med? Han är ju en jättefin grabb och han hånglar som en tiopoängare minst. Men ändå känns det jobbigt. Det kryper i mig när jag tänker på att jag ska träffa honom i morgon igen." Bästisen Olga föreslår att hon ska prova att hångla lite med andra killar för att kolla om de känns bättre än Nalle. Zeina passar på när det blir disco. Nalle är på släktmiddag och kan inte ta skada av det. Tror hon . "Jag gömde mig i alla mörka hörn jag såg på discot. När Zeina närmade sig mitt håll försvann jag diskret. Efter en timme såg jag henne pussa en kille. En okänd kille från en annan skola. Mitt hjärta dog och skrumpnade. Det tog 32 minuter. Då pussade Zeina en ny kille. Jag ville dö. Jag ville skrika." Den tredje boken om Zeina och Nalle är full av humor, skola, pirriga känslor och trevande fingrar, men också sorgen när ingenting blir som man tänkt sig. Sörens & Anders böcker läses och älskas av massor av barn och ungdomar. Deras böcker har haft stor betydelse, inte minst för de mindre läsvana. Varje åldersgrupp har sin figur att identifiera sig med. Serien om Zeina & Nalle kan läsas med precis lika stor behållning av både tjejer och killar. Andra böcker om Zeina & Nalle: Zeina & Nalle (2002) Zeina & Nalle och kärleken (2003) Zeina & Nalle och det hemligaste (2004)

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Zeina & Nalle och det hemligaste