Celia Rees

Media

Pressbilder

Celia Rees studerade historia och politik på universitetet. Därefter jobbade hon som lärare i engelska under sjutton år. Det var under den tiden hon började skriva. Hon insåg att hon ville skriva för unga. Böcker som de verkligen skulle vilja läsa, med ett språk och en handling som var nästan vuxen, men där en ung människa var huvudpersonen. Hennes första bok Every step you take var en thriller för ungdomar och utkom 1993. Häxa som utkom på svenska 2003 blev en bästsäljare i England och har översatts till femton språk.

Sedan 1997 är Celia Rees författare på heltid. Celia Rees delar sin tid mellan författandet och att arbeta som lärare i kreativt skrivande på University of Warwick. Hon åker också ut och talar med läsare i olika skolor och bibliotek. Hon bor i Warwickshire i Leamington Spa med sin man Terry.

Relaterat

Sovay

Om boken

Det är 1783. Som vild och vacker, bortskämd och egensinnig, börjar Sovay tröttna på sitt tråkiga liv på den engelska landsbygden. När hon inte sitter modell för en konstnär drar hon på sig en mansrock och rånar resenärer mitt på ljusa dan. Men hennes uppväxt har varken förberett henne på ett liv som vägrånare, lärt henne att försvara familjens heder eller att skydda sig från korruption och ondska. Snart är hon intrasslad i ett äventyr som mer och mer börjar likna en mardröm. En mörk historia om gäckande passioner och lömska intriger avslöjas för henne. Kommer hon att överleva, och i så fall, till vilket pris? En glittrande historisk saga i vilken tjuvar och aristokrati, gott och ont och kvinnligt och manligt omkullkastas och rörs om med en hänförande effekt. Celia Rees har skrivit de uppskattade böckerna "Häxa och pirater" och är äntligen tillbaka med en ny roman i historisk miljö med en kvinnlig protagonist som utmanar etablissemanget. Oändligt spännande och aktuellt.

Celia Rees

Sovay