bok

Häxa - bortom tiden

Celia Rees

Författare

Beskrivning

2005-10-07
Svenska
12-15

Författare

Celia Rees

En härligt tjock och spännande dubbelvolym med Celia Rees båda succéböcker om Mary, som anklagas för häxeri och trolldom.

Den första boken, Häxa, berättar om vad man hittade i ett gammalt lapptäcke som legat orört i mer än trehundra år. När man försiktigt sprättade isär det fann man en mängd lösa dagboksblad insydda i fodret. Det är Marys egen berättelse om hur hon flydde från England till Amerika för att inte drabbas av sin mormors öde - att avrättas som häxa. Men vidskepelse och nya misstankar har hunnit upp henne. För att rädda sitt liv måste hon gömma sina dagboksanteckningar. De utgör en berättelse som fängslar och förtrollar från första stund.

Fortsättningen på hennes historia får vi i Häxa bortom tiden. Den utspelar sig mer än trehundra år senare - i vår egen tid - och berättas av Agnes, en sentida släkting till Mary. Precis som sin anmoder äger Agnes sällsamma gåvor: hon kan se syner bortom tiden, och det är denna märkliga förmåga som Mary förlitar sig på när hon på andra sidan tid och rum berättar om sitt liv.
Det är historien om en kvinna som trotsar alla vedertagna normer och vågar gå sin egen väg, en historia om en familj, om brinnande kärlek och storslagna äventyr.


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Sorceress

Originalspråk

Svenska

Översättare

Peter Törnqvist, Mona Eriksson

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-10-07

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664003

Antal Sidor

528

Ryggbredd (mm)

40

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.621

Bredd (mm)

142

 

Sovay

Om boken

Det är 1783. Som vild och vacker, bortskämd och egensinnig, börjar Sovay tröttna på sitt tråkiga liv på den engelska landsbygden. När hon inte sitter modell för en konstnär drar hon på sig en mansrock och rånar resenärer mitt på ljusa dan. Men hennes uppväxt har varken förberett henne på ett liv som vägrånare, lärt henne att försvara familjens heder eller att skydda sig från korruption och ondska. Snart är hon intrasslad i ett äventyr som mer och mer börjar likna en mardröm. En mörk historia om gäckande passioner och lömska intriger avslöjas för henne. Kommer hon att överleva, och i så fall, till vilket pris? En glittrande historisk saga i vilken tjuvar och aristokrati, gott och ont och kvinnligt och manligt omkullkastas och rörs om med en hänförande effekt. Celia Rees har skrivit de uppskattade böckerna "Häxa och pirater" och är äntligen tillbaka med en ny roman i historisk miljö med en kvinnlig protagonist som utmanar etablissemanget. Oändligt spännande och aktuellt.

Celia Rees

Sovay

Relaterat