bok

Häxa - bortom tiden

Celia Rees

Författare

Beskrivning

2005-10-04
12-15

Författare

Celia Rees

En härligt tjock och spännande dubbelvolym med Celia Rees båda succéböcker om Mary, som anklagas för häxeri och trolldom.

Den första boken, Häxa, berättar om vad man hittade i ett gammalt lapptäcke som legat orört i mer än trehundra år. När man försiktigt sprättade isär det fann man en mängd lösa dagboksblad insydda i fodret. Det är Marys egen berättelse om hur hon flydde från England till Amerika för att inte drabbas av sin mormors öde - att avrättas som häxa. Men vidskepelse och nya misstankar har hunnit upp henne. För att rädda sitt liv måste hon gömma sina dagboksanteckningar. De utgör en berättelse som fängslar och förtrollar från första stund.

Fortsättningen på hennes historia får vi i Häxa bortom tiden. Den utspelar sig mer än trehundra år senare - i vår egen tid - och berättas av Agnes, en sentida släkting till Mary. Precis som sin anmoder äger Agnes sällsamma gåvor: hon kan se syner bortom tiden, och det är denna märkliga förmåga som Mary förlitar sig på när hon på andra sidan tid och rum berättar om sitt liv.
Det är historien om en kvinna som trotsar alla vedertagna normer och vågar gå sin egen väg, en historia om en familj, om brinnande kärlek och storslagna äventyr.


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

Sorceress

Originalspråk

Svenska

Översättare

Peter Törnqvist, Mona Eriksson

Publiceringsdatum

2005-10-04

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664003

Antal Sidor

528

Ryggbredd (mm)

40

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.621

Bredd (mm)

142

 

Sovay

Om boken

Det är 1783. Som vild och vacker, bortskämd och egensinnig, börjar Sovay tröttna på sitt tråkiga liv på den engelska landsbygden. När hon inte sitter modell för en konstnär drar hon på sig en mansrock och rånar resenärer mitt på ljusa dan. Men hennes uppväxt har varken förberett henne på ett liv som vägrånare, lärt henne att försvara familjens heder eller att skydda sig från korruption och ondska. Snart är hon intrasslad i ett äventyr som mer och mer börjar likna en mardröm. En mörk historia om gäckande passioner och lömska intriger avslöjas för henne. Kommer hon att överleva, och i så fall, till vilket pris? En glittrande historisk saga i vilken tjuvar och aristokrati, gott och ont och kvinnligt och manligt omkullkastas och rörs om med en hänförande effekt. Celia Rees har skrivit de uppskattade böckerna "Häxa och pirater" och är äntligen tillbaka med en ny roman i historisk miljö med en kvinnlig protagonist som utmanar etablissemanget. Oändligt spännande och aktuellt.

Celia Rees

Sovay

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad