Sara Gimbergsson

Foto av:

Privat

Sara Gimbergsson är född 1958 och hon är uppväxen i Ludvika. Hon har gått Nyckelviksskolans grundläggande konstnärliga linje, studerat konsthistoria och utbildat sig till bildlärare. Hon har arbetat som bildlärare och art director.

Sara både skriver och illustrerar men ser sig främst som illustratör. Hon debuterade som författare 1999 med Rallypojken. Inspiration till den boken fick hon från en av sina söner, som hade en fantasikompis som han kallade Rallypojken. I övrigt har hon bland annat illustrerat texter av Lilian Edwall och Katarina von Bredow.

Sara bor i Göteborg med man och två barn.

Läs mer på www.sarasbild.se.

Relaterat

Prinsessor

Om boken

Inget är så efterlängtat av sagoälskande 4-5-6-7-åringar som en riktig saga om prinsessor med underbart generösa bilder till. Inget är heller så lättlyssnat eller fantasieggande som en sådan fängslande och spännande saga med lagom mycket dramatik och ett lyckligt slut!

Sju av de bästa, vackraste och mest älskade sagorna om prinsessor är nu samlade i en vacker sagobok med ljuvliga nygjorda bilder. Samlingen innehåller Snövit, Askungen, Törnrosa, Rapunsel, Prinsessan på ärten, Kung Trastskägg och Skönheten och odjuret. Dessutom finns i samlingen Törnrosa var ett vackert barn, sången som också är en danslek, samt den fina versen Mitt mandelträd. I boken hittar man avslutningsvis en vacker grön groda - att pussa eller bara begrunda. Kort sagt, en riktig önskebok för småprinsessor!

Sagorna är bearbetade av Ylva Blomqvist. Nya illustrationer av Catarina Kruusval, Kristina Digman, Mia Maria Güettler, Sara Gimbergsson, Lisa Kleinschmidt Lanning, Lisa Moroni, Matilda Ruta och Jesús Verona.

Jesús Verona, Catarina Kruusval, Matilda Ruta, Kristina Digman, Sara Gimbergsson, Lisa Moroni, Lisa Lanning, Mia Maria Güettler

Prinsessor