bok

Vilse

eller Tomtens moped

Kristina Westerlund

Författare

Sara Gimbergsson

Illustratör

Beskrivning

2012-03-07
Svenska
3-6

Författare

Kristina Westerlund

Illustratör

Sara Gimbergsson

Formgivare omslag

Jeanette Wigren

Först är allt en rolig och spännande lek. Lillasyster och storebror smyger och spanar. Sen är det dags att gå hem från skogen. Men då ser lillasyster en sån fin snigel. Hon ska bara titta lite. Och plötsligt är det ingen lek längre. Alla andra är borta, lillasyster är ensam kvar. Alldeles ensam och alldeles vilse ... Vad gör man då?

En både spännande, känslig och rolig berättelse som verkligen förmedlar vilsekänslorna i skogen. Sara Gimbergssons stämningsfulla, lite trolska bilder kompletterar stämningen perfekt och blev nominerade till Svenska tecknares prestigefyllda Kolla!- pris i kategorin illustration/bilderbok 2007.

"En alldeles underbart berättad historia om att gå vilse, men också om fördomar som kommer på skam." /Bibliotekstjänst

"Helt enkelt helgjutet!" /Borås Tidning

"Så hemmastadd är berättaren som vore det skogen själv som mindes denna lilla episod ur alla upptänkliga synvinklar och med många poetiska detaljer" /GP

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Klumpe Dumpe

Publiceringsdatum

2012-03-07

Produktion

Papper

Perigord

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129682250

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.206

Bredd (mm)

177

 

Vilse

Kristina Westerlund, Sara Gimbergsson

Vilse

 

Prinsessor

Om boken

Inget är så efterlängtat av sagoälskande 4-5-6-7-åringar som en riktig saga om prinsessor med underbart generösa bilder till. Inget är heller så lättlyssnat eller fantasieggande som en sådan fängslande och spännande saga med lagom mycket dramatik och ett lyckligt slut!

Sju av de bästa, vackraste och mest älskade sagorna om prinsessor är nu samlade i en vacker sagobok med ljuvliga nygjorda bilder. Samlingen innehåller Snövit, Askungen, Törnrosa, Rapunsel, Prinsessan på ärten, Kung Trastskägg och Skönheten och odjuret. Dessutom finns i samlingen Törnrosa var ett vackert barn, sången som också är en danslek, samt den fina versen Mitt mandelträd. I boken hittar man avslutningsvis en vacker grön groda - att pussa eller bara begrunda. Kort sagt, en riktig önskebok för småprinsessor!

Sagorna är bearbetade av Ylva Blomqvist. Nya illustrationer av Catarina Kruusval, Kristina Digman, Mia Maria Güettler, Sara Gimbergsson, Lisa Kleinschmidt Lanning, Lisa Moroni, Matilda Ruta och Jesús Verona.

Jesús Verona, Catarina Kruusval, Matilda Ruta, Kristina Digman, Sara Gimbergsson, Lisa Moroni, Lisa Lanning, Mia Maria Güettler

Prinsessor

 

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

Relaterat