bok

Kaninen som inte ville sova

Lilian Edvall

Författare

Sara Gimbergsson

Illustratör

Beskrivning

2005-02-25
3-6

Författare

Lilian Edvall

Illustratör

Sara Gimbergsson

Mysig godnatt-saga med mycket charm. Tredje boken om Kaninen och hans Lillasyster - nu i Klumpe Dumpe-format. Varför får man inte leka klart när det är som allra roligast? Kaninen har byggt en superfin bilbana och ska just provköra alla bilarna när mamma och pappa påstår att det är läggdags. En klok, empatisk historia om den stora karusell som snurrar igång varje kväll i varenda barnkammare. Textens varma ton och bildernas mjuka färger ramar in dramat som slutar skönt och gosigt.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originaltitel

Kaninen som inte ville sova

Originalspråk

Svenska

Översättare

Elisabeth Kalick Dyssegaard

Publiceringsdatum

2005-02-25

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662825

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

7

Höjd (mm)

219

Vikt (kg)

0.189

Bredd (mm)

175

Recensioner

Pressröster om Lilian Edvalls Kaninen-böcker

"Alla som någonsin varit det minsta avundsjuka känner lätt igen sig i kaninens känslokarusell." "Illustrationerna skulle nästan kunna stå för sig själva, så starkt är bildspråket." Jessica Gottberg, DN"Säg den unge (och förälder) som inte känner igen sig i denna underhållande och klarsynta bok, perfekt som godnattsaga." Aftonbladet"Det här är en klok, empatisk bok om syskonsvartsjuka med bilder i samma varma ton och lågmälda stil som texten, där dialogen - inre och yttre - är på pricken." Elisabeth Lundgren, btj"- - behagligt mild och välstämd färgskala och ett suveränt kroppspråk i de mjuka texkningarna." Britt Jakobsson

 

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

Om boken

Mitt i natten vaknar kaninen och upptäcker att pappa är borta. Var kan han vara? Kaninen längtar efter honom. Pappa har lämnat ett spår - skärpet till morgonrocken. Kaninen och lillasyster går på nattjakt efter pappa . Ända ner till garaget. I mörkret. Det är läskigt, men kaninen är modig. Han behöver ju sin pappa!

Det här är den fjärde boken om Kaninen och lillasyster. De har genomgående fått fina rescensioner.

Lilian Edvall, Sara Gimbergsson

Kaninen som hade tappat bort sin pappa

 

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann