Lina Stoltz

Foto av:

Susanne Lindholm

Lina Stoltz, född 1974, bor i Luleå. Förutom att vara författare är hon verksam som kulturproducent, skådespelare och dramapedagog. Lina Stoltz har tilldelats Norrlands barn- och ungdomslitteraturpris inte mindre än två gånger: 2015 för boken I morgon är allt som vanligt och 2023 för boken Viskning mellan väggarna.

Relaterat

Aldrig förstå, aldrig förlåta

Om boken

När Savanna får reda på att hennes pappa som ung avtjänat ett fängelsestraff för våldtäkt faller hennes värld i bitar. Hennes närmaste familj har hela tiden vetat, men ingen har berättat för henne! Alla i familjen framstår plötsligt som främlingar, och Savanna kämpar med att förstå. Hur kan hennes kärleksfulla pappa ha utfört en sådan fruktansvärd handling? Hur kan resten av familjen bara acceptera, gå vidare, förlåta?
En drabbande bok om familjehemligheter och om sådant som kommer i kölvattnet av ett brott. Finns det handlingar som aldrig går att sona eller förlåta?

Lina Stoltz

Aldrig förstå, aldrig förlåta

Relaterade artiklar

Måste man älska fosterbrorsan?

Många barn runt om i Sverige bor i familjehem. Den prisbelönta författaren Lina Stoltz är aktuell med en roman om att bli någons fostersyster – och om att hitta vem man är.