Joseph Delaney

Media

Pressbilder
Joseph Delaney är film- och medialärare och bosatt i Lancashire med sin fru. Han bor mitt i ”boggart-land”, och i hans by finns en boggart som bor under trappan till ett hus nära kyrkan.

Efter skolan slut började Joseph Delaney som byggarbetare men övergick snart till att jobba som engelsklärare. Hans författarbana tog fart med böckerna om den unge Tom Ward, den sjunde sonen till en sjunde son, och hans äventyr i Väktar-serien. Böckerna är översatta till över tjugo språk och har jämförts med J.K. Rowlings böcker om Harry Potter. Filmrättigheterna till den första boken i serien – Väktarens lärling – är redan sålda till Warner Brothers.

Joseph Delaney ägnar sig numera åt att skriva på heltid. Han har tre barn och sju barnbarn.

 

Relaterat

Väktarens öde

Om boken

"Du tillhör svärdet nu. Du kommer att tillhöra det till den dag du dör ..." Väktaren, Tom och Alice reser till Irland på flykt från kriget i sitt hemland. Tom måste gripa sig an en grupp onda magiker vars enda uppgift är att driva iväg Väktaren och hans lärling från sitt land, och att förstärka sina svarta krafter. Toms farliga uppdrag mot magikerna leder honom till det blodtörstiga ödessvärdet. Men kan hans nya vapen ge honom chansen att övervinna fienden? Om han ska överleva behöver han träning, och den enda som kan hjälpa honom är Grimalkin, häxmördaren. Plötsligt står slaget mellan två mörka krafter. Under 2013 har The Seventh Son premiär, en stor Hollywoodproduktion med Väktarböckerna som grund. Medverkar gör bland andra Jeff Bridges, Julianne Moore och svenska Alicia Vikander.

Joseph Delaney

Väktarens öde