bok

Väktarens misstag

Joseph Delaney

Författare

Beskrivning

2009-03-20
Svenska
9-12

Författare

Joseph Delaney

En fara sprider sig över landet och Tom skickas norrut av sin lärare för att tränas av Bill Arkwright, en annan väktare. Arkwright bor i en hemsökt väderkvarn i utkanten av ett förrädiskt träsk och hans träningsmetoder är hårda. Han har tränat många tidigare lärlingar och nu är det Toms tur.

Men när djävulen (Fiend) sänder sin egen dotter, en mäktig vattenhäxa, att förgöra Tom, fattar Arkwright ett felaktigt beslut och Tom tvingas möta sina fiender ensam. Väktaren och Alice skyndar till undsättning. Kommer deras gemensamma insatser att rå på en så mörk och fruktansvärd fiende? Och vad var det för ödesdigert misstag som satt allt på spel och hotar att låta mörkret avgå med segern?

Väktarens hemlighet är den femte delen i Väktarserien. Den är om möjligt ännu mer gastkramande och skräckfylld än de tidigare delarna.

"Detta är en fantastisk serie. /.../ Mycket bättre än Harry Potter!"
amazon.co.uk

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

The Spooks Mistake

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Serie

Väktaren

Publiceringsdatum

2009-03-20

Läsordning

5

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173710619

Antal Sidor

432

Ryggbredd (mm)

33

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.588

Bredd (mm)

140

Format

Inbunden

 

Väktarens öde

Om boken

"Du tillhör svärdet nu. Du kommer att tillhöra det till den dag du dör ..." Väktaren, Tom och Alice reser till Irland på flykt från kriget i sitt hemland. Tom måste gripa sig an en grupp onda magiker vars enda uppgift är att driva iväg Väktaren och hans lärling från sitt land, och att förstärka sina svarta krafter. Toms farliga uppdrag mot magikerna leder honom till det blodtörstiga ödessvärdet. Men kan hans nya vapen ge honom chansen att övervinna fienden? Om han ska överleva behöver han träning, och den enda som kan hjälpa honom är Grimalkin, häxmördaren. Plötsligt står slaget mellan två mörka krafter. Under 2013 har The Seventh Son premiär, en stor Hollywoodproduktion med Väktarböckerna som grund. Medverkar gör bland andra Jeff Bridges, Julianne Moore och svenska Alicia Vikander.

Joseph Delaney

Väktarens öde

 

Relaterat