bok

Väktarens offer

Joseph Delaney

Författare

Beskrivning

2009-09-30
Svenska
9-12

Författare

Joseph Delaney

Blodisande spänning på hög nivå - sjätte delen i Väktarserien är här!

Tom, Väktarens lärling, har som huvuduppgift att skydda trakten från mörkrets onda makter. Men nu behöver hans mamma hjälp. Hon har flyttat hem till sitt gamla hemland, Grekland, och en av de allra farligaste gamla gudarna är på väg tillbaka. Han röjer undan allt och alla i sin väg på det blodigaste vis. Samtidigt är djävulen själv fortfarande lös och om han och den gamle guden slår sina påsar ihop kommer en ny ond era att ta sin början.
Toms mamma har en mäktig grupp vid sin sida, men bland dem finns också Toms tidigare fiender, häxorna från Pendle. Bland annat den grymma mörderskan Grimalkin och den ondskefulla klanledaren Mab Moldheel. Kan Tom gå emot allt som Väktaren har lärt honom och alliera sig med häxorna? Och vad är det för hemlighet som hans mamma undanhåller honom? Och vilka offer måste göras i kampen mot det onda?
Lika spännande och gastkramande som de tidigare delarna. Har du väl börjat läsa går det inte att sluta!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

The Spook´s sacrifice

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Serie

Väktaren

Publiceringsdatum

2009-09-30

Läsordning

6

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129671742

Antal Sidor

352

Ryggbredd (mm)

28

Höjd (mm)

186

Vikt (kg)

0.512

Bredd (mm)

140

Format

Inbunden

 

Väktarens öde

Om boken

"Du tillhör svärdet nu. Du kommer att tillhöra det till den dag du dör ..." Väktaren, Tom och Alice reser till Irland på flykt från kriget i sitt hemland. Tom måste gripa sig an en grupp onda magiker vars enda uppgift är att driva iväg Väktaren och hans lärling från sitt land, och att förstärka sina svarta krafter. Toms farliga uppdrag mot magikerna leder honom till det blodtörstiga ödessvärdet. Men kan hans nya vapen ge honom chansen att övervinna fienden? Om han ska överleva behöver han träning, och den enda som kan hjälpa honom är Grimalkin, häxmördaren. Plötsligt står slaget mellan två mörka krafter. Under 2013 har The Seventh Son premiär, en stor Hollywoodproduktion med Väktarböckerna som grund. Medverkar gör bland andra Jeff Bridges, Julianne Moore och svenska Alicia Vikander.

Joseph Delaney

Väktarens öde

 

Relaterat