bok

Väktarens lärling

Joseph Delaney

Författare

Beskrivning

2011-10-07
Svenska
12-15

Författare

Joseph Delaney

Blodisande skräckroman för slukarna! Måste läsas med lampan tänd!

Thomas Ward är den sjunde sonen till en sjunde son, en sådan som ser saker som andra inte ser. Hans föräldrar ser till att han blir antagen som lärling till traktens Väktare, som fungerar som en sorts polis för det övernaturliga. Han sorterar ut de med onda avsikter. Det är ingen lätt uppgift Thomas har framför sig, Väktaren ställer stora krav och många av hans tidigare lärlingar har misslyckats, några har till och med dött. Redan från början sätts Thomas på svåra prov och på något vis måste han lära sig att driva ut spöken, att "tämja" häxor och att fördriva boggartar. Men när han luras att befria den ondaste häxan av alla, Mor Malkin, blir livet mer skräckfyllt än han någonsin skulle kunna drömma om.

Väktarens lärling utspelar sig i ett ospecificerat England för ett antal sekler sedan. Författaren har fångat det ödsliga, spöklika landskapet och tillsammans med häxor, gastar, benknotor, halvruttna kroppar får det läsaren att rysa från första till sista sidan.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

The Spook's Apprentice

Originalspråk

Engelska

Översättare

Ylva Kempe

Språk

Svenska

Serie

Väktaren

Publiceringsdatum

2011-10-07

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129679526

Antal Sidor

308

Ryggbredd (mm)

26

Höjd (mm)

185

Vikt (kg)

0.471

Bredd (mm)

139

 

Väktarens öde

Om boken

"Du tillhör svärdet nu. Du kommer att tillhöra det till den dag du dör ..." Väktaren, Tom och Alice reser till Irland på flykt från kriget i sitt hemland. Tom måste gripa sig an en grupp onda magiker vars enda uppgift är att driva iväg Väktaren och hans lärling från sitt land, och att förstärka sina svarta krafter. Toms farliga uppdrag mot magikerna leder honom till det blodtörstiga ödessvärdet. Men kan hans nya vapen ge honom chansen att övervinna fienden? Om han ska överleva behöver han träning, och den enda som kan hjälpa honom är Grimalkin, häxmördaren. Plötsligt står slaget mellan två mörka krafter. Under 2013 har The Seventh Son premiär, en stor Hollywoodproduktion med Väktarböckerna som grund. Medverkar gör bland andra Jeff Bridges, Julianne Moore och svenska Alicia Vikander.

Joseph Delaney

Väktarens öde

 

Relaterat