Guy Macdonald

Media

Pressbilder

Vilda vidunder och spännande mysterier!

Guy Macdonald, Matthew Morgan och David Sinden heter trion som skriver böckerna om varulvspojken Ulf och alla andra fantastiska odjur som bor på Farraway Hall.
Under 2009 släpptes de två första delarna i serien på svenska: Varulv möter drake och Sjöodjur och andra delikatesser.

Guy Macdonald föddes 1972. Han växte upp i ett gammalt hus som hade varit begravningsbyrå tidigare. Han har alltid fascinerats av det övernaturliga och älskar bra spökhistorier. Hans favoritodjur är giftoxen.

Relaterat

Vilddjur till salu

Om boken

Gillar du fantasieggande vilddjur, genomelaka skurkar och knepiga mysterier? Välkommen till Ulfs värld!

Ulf är en sympatisk liten kille som är som killar är mest om man bortser från att han är föräldralös, varulv och bor på Farraway Hall - en sorts djurpark för sällsynta och utrotningshotade vilddjur. Där umgås han dagligen med jättar, älvor, stentroll och spöken, bara för att nämna några av de vidunder som rör sig i parken.

I serien förekommer många tvivelaktiga typer som kan tänka sig att plåga vilddjuren på ett eller annat sätt, antingen för att tjäna pengar eller för sitt eget höga nöjes skull. Aktuella frågor om miljöförstöring och djurplågeri tas upp, fast inte på ett "pekpinnemässigt" sätt, utan invävda i ett sträckläsarmysterium.

Kapitlen är korta och avslutas med en spännande cliffhanger som gör att man bara måste läsa vidare. Historierna är lättlästa och fartfyllda - perfekta för barn som ännu inte är så läsvana men ändå gärna vill läsa kapitelböcker själva.

Första boken, Varulv möter drake, sålde 30 000 ex på två månader i Storbritannien och i nuläget är serien såld till 22 länder! Vilddjur till salu är den sjätte och sista boken i serien om Ulf.

Matthew Morgan, Guy Macdonald, David Sinden

Vilddjur till salu